HÜDA PAR Manisa İl Başkanı Seyitoğlu: "Şehrin sorunları acilen çözüme kavuşturulmalı"

HÜDA PAR Manisa İl Başkanı Sait Seyitoğlu, "Yerel Sorunları Tespit ve Çözüm İçin Takip" projesi kapsamında ziyaret ettikleri mahallelerde tespit ettikleri sorunları ve sıkıntıları düzenlediği basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

Ekleme: 13.07.2020 14:45:04 / Güncelleme: 13.07.2020 19:42:13 / Güncel / Manisa Haberleri
Destek için 

Manisa merkeze bağlı 8 mahallede çalışmalar yaptıklarını dile getiren Seyitoğlu, ziyaretlerinde muhtar, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini, onların sorunlarını ve taleplerini dinlediklerini aktardı.  

Gittikleri her mahallede ciddi sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Seyitoğlu, yetkililerin bu sorunların çözümüne yönelik hızlı bir şekilde adım atması gerektiğini kaydetti.

"Halka hizmet, Hakk'a hizmetle eşdeğerdir"

Hedeflerinin her mahallede çalışma yapmak olduğunu aktaran Seyitoğlu, "Halkımıza hizmet etmek, vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için seferber olmak en önemli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Halka hizmet etmeyi, Hakk'a hizmet etmekle eşdeğer görmekteyiz. Sadece seçim dönemlerinde değil bütün zamanlarda halkımızla iç içe olmayı hedeflemekteyiz. Farkımız memlekete karşılıksız hizmet etmektir. Memleketin huzurunu, menfaat ve maslahatını öncelemektir." dedi.

"Yerel Sorunları Tespit ve Çözüm İçin Takip" adlı proje kapsamında çalışmalarına devam ettiklerini  dile getiren Seyitoğlu, "Gündeme getirdiğimiz sorunların çözülmesi, vatandaşlarımız adına bizleri sevindirmektedir. Halkımız adına gündeme getirdiğimiz sorunların çözümü konusunda samimi girişimlerde bulunan yetkililer, bizlerden tebrik ve teşekkür göreceklerdir. Bizim amacımız, halkımızın sorunlarını çözüme kavuşturmaktır. Bu kapsamda Akpınar, Adnan Menderes, Turgut Özal, Ahmet Bedevi, Atatürk ve Fevzi Çakmak mahallelerinin sorun ve sıkıntılarını tespit ettik." ifadelerini kullandı.

"Mahallelerin altyapı ve üstyapı sorunları acilen çözülmelidir"

Manisa'nın doğu girişi ile batı girişi arasında hizmet alanında çok ciddi farklar olduğunun altını çizen Seyitoğlu, "Manisa Turgutlu arasındaki 20 kilometrelik yolun berbat olduğunu, yolun bozuk olmasından dolayı kaza riskinin zirvede olduğunu yerinde gördük. Bu mahallelerimizin birçoğunda acilen taziye evi, düğün salonu ve sağlık ocakları açılmalıdır. İmar sorunu acilen çözülmelidir. Kangren haline gelmiş altyapı, köstebek yuvasına dönmüş üstyapı ve kokan temizlik sorunları acilen giderilmelidir. Muhtarların dilinden; 'herkes yağmur yağması için dua ederken, biz yağmaması için dua ediyoruz, çünkü alt yapı eski ve yetersiz olduğundan kanalizasyon suyu her tarafı berbat ederek günlerce bu sorun giderilememektedir.' Park ve bahçeler daha temiz ve hijyen bir ortama kavuşturulmalıdır." diye konuştu.  

"Su bedeli ve ulaşım ücretleri çok yüksek"

Seyitoğlu, "Spil Mahallesi'nin henüz resmi bir yolu olmadığından, iki araç yan yana geçememekte, biri durmak zorunda kalmaktadır. Şehrin merkezinde olan bu güzelim mahallemizin durumu bizleri şoke etmiştir. Bir an önce bu sorunun çözülmesi elzemdir. Özelikle Atatürk ve Fevzi Çakmak mahallerimizin 1979 yılından beri -o zamanki nüfusu 3 bin iken, şimdi 30 bini geçtiği halde- alt yapısının halen değiştirilmemesi çok ciddi sıkıntılara sebep olmaktadır. Bu sorun acilen giderilmelidir. Genel olarak temiz su ve atık su bedellerinin çok pahalı olduğu aşikârdır ve hiçbir vatandaşımız memnun değildir. 2019'da yapılan zamların derhal geri alınması elzemdir. Şehir içi ulaşım ücretleri, mesafeler kısa olmasına rağmen haddinden fazla yüksektir. Yetkilerce bunun tekrar gözden geçirilmesi vatandaşların faydasına olacaktır. Bu mahallelerimizde uyuşturucu ve suça sürüklenen gençlerimizin oranının diğer mahallelerimize göre hayli fazla olduğunu öğrendik. İlgilerinin bu konuda ciddi çalışmalar yapmalarını bekliyoruz." dedi. (İLKHA)

İlgili Galeriler