Kaplan kadın görevliyi parçalayıp öldürdü

Zürih'teki bir hayvanat bahçesinde ziyaretçileri dehşete düşüren bir saldırı meydana geldi. Kafese giren kadın bakıcıya saldıran kaplan, kadını ziyaretçilerin gözleri önünde parçalayarak öldürdü.

Ekleme: 09.07.2020 10:20:28 / Güncelleme: 09.07.2020 12:27:23 / Güncel
Destek için 

İsviçre'nin Zürih şehrinde hayvanat bahçesini ziyaret edenler korkunç bir olaya şahit oldu. Kadın görevli, ismi İrina olan kaplanın kafesine girdiği anda hayvan, kadına saldırdı.

Ziyaretçilerin bağırması üzerine hayvanat bahçesinin diğer görevlileri, kafese girip kadını kaplanın elinden kurtardılar.

Hayvanat bahçesinin sağlık görevlileri kadını yaşama döndürmek için kalp mesajı yaptılar ancak talihsiz kadın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaplanın beş yıl önce hayvanat bahçesinde doğduğunu, davranışlarının her hangi bir anormallik olmadığını ve saldırgan tavırlarının olmadığını söyleyen Hayvanat bahçesi müdürü Severin Dressen, kaplanın kontrol altına alındığını ve olaya şahit olan bütün ziyaretçilerin psikolojik tedavi altına alındıklarını söyledi.

Karantina sürecinden sonra açılan hayvanat bahçesi, olaydan sonra hafta sonu kapalı tutulacak.

Benzer bir olay da Rusya'nın Baltık Denizi kıyısında bulunan Kaliningrad Hayvanat Bahçesi'nde meydana geldi.

İddialara göre kapısı açık unutulan bir kafesten dışarıya çıkan kaplan o sırada diğer hayvanlara yiyecek dağıtan kadın görevliye saldırdı.

Saldırıya şahit olan ziyaretçiler sandalye, tahta masaları atarak kaplanı uzaklaştırmaya çalıştı.

Kaplan görevlilerin acil müdahalesiyle iğne ile uyuşturularak etkisiz hale getirildi. Hastaneye kaldırılan kadın görevli tedavi altına alındığı ancak hayati hayati tehlikesinin sürdüğünü açıklandı.

Hayvanat bahçesinin tarihinde böyle bir şeyin ilk kez yaşandığını ve kafesin açık bırakılmasındaki ağır ihmal ile ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Kaynak ahaber