EKONOMİ SERVİSİ
Çevre denetimleri kapsamında 81 ilde teftişlerin aralıksız devam ettiği, merkez ve il müdürlüğü ekiplerince beraberindeki 136 denetim aracı ile sanayi tesisleri başta olmak üzere, ülke genelindeki kurum ve kuruluşların 7 gün 24 saat denetlendiği belirtildi.
Açıklamada, en çok cezanın atık kirliliği alanında kesildiği, yılın ilk yarısında atık kirliliğine sebep olan ve mevzuata aykırı atık ithal edenlere 345 cezai işlemde, 48 milyon 114 bin lira cezai işlem uygulandığı bilgisi paylaşıldı.
Atıktan sonra en çok cezanın Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) ile ilgili uygulandığına işaret edilerek, "ÇED süreci başlatılmaksızın faaliyette bulunanlara, ÇED raporu hazırlamayan ve ÇED raporunda belirttiği kuralları yerine getirmeyen işletmelere 28 milyon 904 bin lira ceza kesildi." ifadelerine yer verildi. En çok cezai işlemin uygulandığı 3'üncü alanın ise su kirliliği olduğu belirtilerek, su kirliliğine sebep olan işletmelere 146 cezai işlem ile 13 milyon 802 bin lira para cezası kesildiği aktarıldı.