Tel Abyad'daki patlamadan son görüntüler... 3'ü çocuk 6 sivil ölmüştü

Akçakale'nin hemen karşısında bulunan bölgedeki Tel Abyad'da PKK/YPG militanlarınca yapılan bomba yüklü araç saldırısının boyutları gün ağarınca ortaya çıktı. Bölgede hasar tespit ve çalışmaları yapılıyor. Saldırıda 3'ü çocuk olmak üzere tümü sivillerden oluşan 6 kişi hayatını kaybetmişti.

Ekleme: 08.07.2020 12:29:38 / Güncelleme: 08.07.2020 12:29:38 / Güncel
Destek için 

Tel Abyad kentinde dün akşam saatlerinde YPG/PKK tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmişti. Kent merkezine bırakılan bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 3'ü çocuk, 6 sivil yaşamını yitirmişti. Çevrede büyük tahribata yol açan patlamada 15 sivil yaralanırken, yaralıların 6'sı sınırı geçen ambulanslar ile Akçakale Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı. Hayati tehlikesi devam eden 2 çocuk ise Şanlıurfa kent merkezindeki hastanelere sevk edildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Saldırının yol açtığı hasar ise gün ağarınca ortaya çıktı. Birçok ev ve iş yerinin hasar gördüğü saldırı nedeni ile çok sayıda araç da kullanılmaz hale geldi. Hasar tespiti için bölgeye gelen ekipler, patlama nedeni ile hasar gören enerji kablolarını onararak bölgeye yeniden elektrik verdi. İş makineleri yardımı ile de çevreye saçılan moloz yığınları toplanmaya başlandı. Kentte polisin güvenlik önlemleri devam ederken, teröristlerin yakalanması için de çalışma başlatıldı. Saldırı sonrası sınırın Türkiye tarafındaki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.