İl Müftülüğünde "Fiziksel Mesafeli" ilk nikah

Giresun Müftülüğünde "Nikah Merasimlerinde Uygulanacak Tedbirler" konulu genelge gereğince salonlarda sıkı tedbirler alınarak nikah kıyımına başlandı.

Ekleme: 05.07.2020 15:49:41 / Güncelleme: 05.07.2020 15:49:41 / Güncel
Destek için 

Giresun Müftülüğünde gerçekleştirilen ilk "FizikselMmesafeli" nikah sonrasında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Muhittin Oral, nikahlarda maske, mesafe ve hijyen kurallarını vatandaşlara hatırlattıklarını belirtti.

Alınan tedbirlere vatandaşların riayet ettiğini kaydeden Müftü Oral, "Misafirlerimizin salona girerken ateş ölçümlerini aksatmadan yapıyoruz, maskesi olmayana da maske veriyoruz. Yine girişlere dezenfektan ve el antiseptiği koyarak misafirlerin ellerini dezenfekte etmelerini sağlıyoruz." dedi.

- Nikah öncesi çiftlere eğitim

Aile ve evlilik okulu programlarıyla evlenecek çiftlere nikah öncesi bilgilendirme yapıldığını belirten İl Müftüsü Oral, “Nikahı yapılan çiftlere vaizlerimiz tarafından aile bilinci, ahlakı ve değerleri hakkında eğitim veriliyor.  Nikahtan üç ay sonra vaizelerimiz yeni evlenen çiftleri evlerinde ziyaret ederek aile kurmak kadar aileyi korumanın önemini anlatarak varsa sorunların çözümü için yardımcı oluyorlar. İl Merkezi’nde nikahı kıyılan çiftlere ‘Ailem Seti’ kitabı ve Kur’an-ı Kerim hediye ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak, diyanet haber
Etiketler: