Halid Meşal: “Batı Şeria’nın ilhak planının ertelenmesi aldatmadır”

Hamas Hareketinin eski Siyasi Birim Başkanı Halid Meşal, işgal altındaki Batı Şeria’nın ilhak planının ertelenmesinin siyonist işgal rejiminin bir oyunu olduğunu açıkladı.

Ekleme: 02.07.2020 18:50:14 / Güncelleme: 02.07.2020 18:57:54 / Güncel
Destek için 

İşgal altındaki Batı Şeria’da yer alan yasadışı Yahudi yerleşim merkezlerinin ilhak edilme planının ertelenmesinin işgalci ABD ile siyonist işgal rejiminin oyunu olduğunu vurgulayan eski Hamas lideri Meşal, ertelemenin plandan vazgeçildiği anlamına gelmediğini ve planın hayata geçirilmesi   çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “İlhak planını yanıltıcı bir taktikle nasıl hayata geçirebileceklerinin yoluna bakıldığını" söyledi.

Batı Şeria’nın işgal edilmesi konusunun gündeme gelmesiyle bütün Müslümanların Filistin davasının yanında yer aldığına dikkat çeken Meşal, “Filistin halkımız ve İslam ümmeti, işgalci siyonistlerin ilhak planlarına karşı koyabilecek güçtedir.” ifadelerini kullandı.

Hamas’ın önde gelen yöneticilerinden olan Meşal, Filistin halkının bir asırdır savaş halinde olduğuna işaret ederek, “Yıkılmayan ve teslim olmayı kabul etmeyen büyük bir milletimiz var. Filistinliler, dünyada başka halkların sahip olmadığı yeteri kadar tecrübeye   sahiptir. Taşlardan yontulmuş muazzam bir direniş gücümüz bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Meşal, “Filistin ve haklı davasını unutmayan bir ümmetin sahibiyiz. Ümmet, işgalci siyonistlerin küstahça uygulamalarından ötürü rahatsız olmaya başlamıştır.” dedi.

İşgalci siyonist rejimin ilhak planlarının başarısızlığa ve yok olmaya mahkûm olduğunu dile getiren Meşal, bununla mücadele için Filistin’de safların yeniden düzenlenmesinin büyük bir adım olacağına işaret etti.

Meşal, "Ulusal birlik ve beraberliğimiz, belirlenmiş bir stratejiyle birlikte çok fark oluşturacaktır." vurgusunu yaptı. (İLKHA)