YKS’ye giren öğrenciler: “Hayatımızla oynadılar”

ÖSYM tarafından düzenlenen ve 2 milyon 437 bin 119 adayın katıldığı 2020-YKS’nin ikinci oturumuna katılan Malatyalı öğrenciler, pandemi sürecinden dolayı çalışamadıklarını, sınavın yapılmasıyla da adeta hayatlarıyla oynandığını öne sürdüler.

Ekleme: 28.06.2020 15:40:06 / Güncelleme: 28.06.2020 15:48:07 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Malatya’da sınava giren öğrenciler, sınav çıkışı duygularını İLKHA muhabiri ile paylaştı. Bazı öğrenciler sınavda zorlandıklarını, bazı öğrenciler ise sınavın kolay geçtiğini söylediler.

Hem pandemi süreci hem de sınav stresi olduğu için evde doğru dürüst çalışamadığını ve sınavda çok zorlandığını belirten öğrencilerden Meral Canemir, sınavın yapılmasıyla hayatlarıyla oynandığını ileri sürdü.

 

“Keşke sınav ertelenseydi, hayatımızla oynadılar!”

Sınavın geçen seneye göre daha zor olduğunu dile getiren Meral Canemir, “Geçen yılki sınavda konu çoktu ama kolaydı. Coronavirus’ten dolayı zaten motivasyonumuz düşüktü. Dünkü sınavda Türkçe bugünkü sınavda ise edebiyat soruları beni zorladı. Hedefimde veterinerlik var. Hem Pandemi süreci hem bu sınav stresi olduğundan dolayı evde doğru dürüst çalışamadık, dershaneye gidemedik. Bizi çok zorladı. Keşke bu sınav yapılmasaydı ve ertelenseydi. Bizim hayatımızla oynadılar!” diyerek sınavın yapılmasına tepki gösterdi.

“Fen soruları zor, matematik soruları kolaydı”

Fen sorularının zor, matematik sorularının kolay olduğunu söyleyen Mehmet Yılancı, “Üç yıldır YGS sınavına katılıyorum. Sınav genel olarak güzel geçti, biraz fen sorularında zorlandım, diğerleri iyiydi. İlk başta hedefimde Bursa Uludağ Otomotiv Mühendisliği var, ondan sonra Fırat Yazılım Mühendisliği, bunlar olmasa son olarak hemşireliği düşünüyorum.” dedi.

“Dünkü sınavda Mabel Matiz’in şarkısıyla ilgili soruda zorlandım”

Dün yapılan TYT sınavında cinsi sapkınlığa verdiği destekle tanınan Mabel Matiz’in şarkısıyla ilgili sorunun kendisini zorladığını ve 2-3 defa okumak zorunda kaldığına dikkat çeken Yılancı, bugün soruların normal olduğunu ve farklı bir soruya denk gelmediğini söyledi.

“Çok çalıştım, zorlanmadım”

Sınavın güzel geçtiğini söyleyen Hamza Aktaş, “İlk oturuma katılmadım, sadece 2’nci oturuma başvurmuştum. Beklediğim gibi sorular eski tarzdaydı, benim için iyi geçti. Üçüncü senemdir sınava giriyorum. Üniversite okuyorum, denemek amaçlı girdim. Çok çalıştım, zorlanmadım, sorular iyiydi.” diye belirtti.

“Hedefimde ilahiyat dekanlığı var”

Sınavın beklediğinden de kolay geçtiğini ve iyi sonuç beklediğini söyleyen Furkan Demirel, “Hedefimde üniversite olarak ilahiyat bölümü var, meslek olarak da ilahiyat dekanlığı. Çelişkili soru çoktu, iki şık arasında kaldığım sorular vardı. Genelde Türkçe sorularda çelişkili sorular çoktu. Diğer bölümlerdeki sorular normaldi.” dedi.

“Dün Türkçe, bugün de mantık sorularında zorlandım”

Dün Türkçe sorularında, bugün ise mantık sorularında zorlandığını belirten Kübra Sülü, iki yıldır YKS sınavlarına girdiğini ve hedefinde gastronomi bölümünün olduğunu söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler