Bakan Selçuk G20 ülkeleri eğitim bakanları toplantısına katıldı

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, G20 ülkeleri eğitim bakanlarından oluşan Covid-19 temalı video konferansına katılarak bir konuşma yaptı.

Ekleme: 28.06.2020 08:25:06 / Güncelleme: 28.06.2020 09:40:39 / Güncel
Destek için 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konferansta yaptığı konuşmada Türkiye olarak salgın sürecinde eğitim alanında atılan adımları ve tecrübeleri paylaştı.

Salgını önlemek için Türkiye'de tüm okullarda ve üniversitelerde yüz yüze eğitime mart ayında ara verildiğini hatırlatan Selçuk,  kapanıştan sadece bir hafta sonra ulusal TV kanalı ile iş birliği içinde üç TV kanalı ile uzaktan öğretime ve çevirim içi öğrenme platformu ile de temel eğitim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik çevirim içi öğrenime başladıklarını belirtti.

Selçuk, salgın öncesinden çevirim içi öğrenme platformuna sahip olmanın önemine işaret ederek, "Çevirim içi öğrenme platformumuz zengindir, çünkü binlerce öğretim materyalini içermektedir. Güvenlidir, çünkü öğretmenler ve öğrenciler kendi hesapları ile sisteme girişi yaparlar. Etkilidir, çünkü öğretmenler kendi öğrencilerinin katılımını takip edebilirler ve canlı dersler yapmaları da mümkündür. Dinamiktir, çünkü öğretmenler eğitim videoları ve interaktif materyaller yükleyebilmekte, öğrencilerine ödev verebilmekte ve etkinlikleri tamamlama durumlarını takip edebilmektedirler." dedi.

Uzaktan eğitim döneminde yaklaşık 2,9 milyar tıklanma sayısı ile en çok ziyaret edilen eğitim siteleri içinde Türkiye'de birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer aldığını belirten Selçuk, platformun ayrıca cep telefonları ile uyumlu olduğunu, bu durumun özellikle evinde bilgisayar bulunmayan veya yeterli sayıda bilgisayarı olmayan aileler için faydalı olduğunu ifade etti.

Pandemi sürecinde sektörler arası iş birliğinin çok değerli olduğunu vurgulayan Selçuk, "Örneğin Türkiye'de eğitim sektörü yüz maskesi, yüz kalkanı, tıbbi tulum ve dezenfeksiyon malzemeleri üreterek pandemi ile mücadelede sağlık sektörünü desteklemiştir. Bugüne kadar 30 milyon civarı maske mesleki ve teknik liselerimiz tarafından üretilmiştir. Birbirimizden öğrenmek için deneyimlerimizi ve iyi uygulamalarımızı paylaşmamızın önemine vurgu yapmak istiyorum." diye konuştu.

Toplantıya OECD, UNESCO ve Dünya Bankası temsilcileri de katıldı. (İLKHA)