YKS'ye giren öğrenciler: Bu seneki sınav kötü bir sürece denk geldi

Liseyi bitirip üniversiteye giriş yapmak için Malatya'da yaklaşık 11 bin 500 öğrenci, YKS'nin ilk oturumu için sınava girmek için okulların yolunu tuttu.

Ekleme: 27.06.2020 12:09:22 / Güncelleme: 27.06.2020 12:17:35 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

2 milyondan fazla öğrencinin başvurduğu YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavında öğrenciler kadar ailelerin de heyecanlı olduğu gözlemlendi.

 

Sınav öncesi okulların bahçesinde bekleyen veliler, çocuklarının başarılı bir sınav geçirmeleri için dua ettiler.

Okul girişlerinde dezenfektan ve maske dağıtımının ardından sınav salonlarına alınan öğrenciler sınavı heyecanını yaşamaya başladı.

Sınava katılan öğrenciler, bu seneki sınavın Coronavirus salgını nedeniyle kötü bir sürece denk gelmesine rağmen iyi çalıştıklarını söylediler.

Veliler ise çocuklarının iyi bir üniversiteye yerleşmesi için çok çabaladıklarını ve heyecanla kendilerinden iyi bir sonuç beklediklerini dile getirdiler.

Sınava geç gelenler içeri alınmadı

Malatya Battalgazi ilçesi Yamaç Mahallesi İstiklal Ortaokulu'nda bir öğrenci, sınava 12 dakika kala kimliksiz gelince içeriye alınmadı. Evden kimliğini alarak gelen öğrenci, 2 dakika geç kaldığı gerekçesiyle içeriye alınmayarak kapıda kaldı.

Israrlara rağmen sınava alınmayan öğrenci, çaresiz ve morali bozuk bir şekilde evinin yolunu tuttu. Öğrenci, bir iki dakikayla sınavı kaçırdığını belirterek üzüntüsünü dile getirdi.

"Bir yıl boyunca çalıştık şimdi de sonucunu alacağız inşallah"

Sınava gireceği için heyecanlı olduğunu söyleyen Hasret Tara, "Bir yıl boyunca çalıştık, şimdi de sonucunu alacağız inşallah. Hedefimde polis olmak var. Bakalım hayırlısıyla sınava girip göreceğiz. Pandemiden dolayı okullar tatil olduğu için genelde evdeydik. Sık sık deneme çözüyordum, gireceğiz ve sonuca bakacağız." dedi.

"Bu seneki sınav kötü bir sürece denk geldi ama başarılı olacağıma inanıyorum"

Bu yılki Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın pandemi'den dolayı kötü bir sürece denk geldiğine dikkat çeken adaylardan Abdürrahim Pelen, "Sınavda başarılı olacağıma inanıyorum ve sınava giren tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Hedefimde ilk önce Mardin Artuklu Üniversitesi'ni kazanmak var ve daha sonra da mimarlık var." diye konuştu.

"Güzel bir üniversiteyi tutturur diye uğraştık, bekleyip göreceğiz"

Sınava giren çocuğunu heyecanla beklediğini söyleyen Ahmet Kurnaz, "İnşallah güzel bir üniversiteyi tutturur diye uğraştık, şimdi de sınava girdi. Heyecanlıyım, bekleyip göreceğiz. Bundan önce askeri sınava girdi, şimdi ise bu sınava girdi. Biz köylüler olarak en kısa yoldan tutturmaya bakıyoruz, çünkü başka geçim kaynağımız yok." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler