Vanlı depremzedeler yaşadıkları korku dolu anları anlattı

Van’ın Özalp ilçesinde meydana gelen, Gürpınar ve Saray ilçelerinde de hissedilen 5.4 büyüklüğündeki depremi yaşayan vatandaşlar, o korkunç anı bir daha yaşamamak için dua ettiler.

Ekleme: 25.06.2020 22:50:06 / Güncelleme: 26.06.2020 07:38:02 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Gürpınar ilçesine bağlı Elaçmaz (selexane) Mahallesi’nde de hasara yol açan deprem anını ve sonrasını anlatan mahalle sakinleri, sarsıntının korkunç olduğunu belirttiler.

Özürlü çocuğuyla beraber evinde depreme yakalanan Yaver Gündoğdu; “Şiddetli bir deprem oldu biz de hemen kendimizi dışarı attık. Bizim gibi bütün komşular da dışarı kaçmıştı. Çocuklarımızı dışarıya çıkardık. Evi ve ahırı yıkılan komşularımıza yardım ettik.” dedi.

Deprem esnasında evde tek başına oturduğunu, deprem esnasında kaçarken evin yıkıldığını belirten Nevzat Gündoğdu ise, komşularının yardımıyla eşyalarını dışarıya çıkardığını söyledi.

“Köydeki bütün evler hasar gördü.”

Köydeki bütün evlerde hasar meydana geldiğini belirten mahalle ihtiyar heyetinden Zabit Cengiz, “Köyde birkaç kişinin evi yıkıldı. Çadıra ihtiyacımız var. Her an yine sarsıntı olabilir. Gürpınar’ın en büyük köylerden biridir. Tüm Elaçmaz halkı şu an mağdurdur.  Yetkililerden yardım talep ediyoruz. İçişleri Bakanımız buraya da gelsin. Bin 500 nüfuslu ve 250 hanelik bir köyümüz var. Köylü hayvancılıkla uğraşıyor. Hayvanımız olmazsa biz geçimimizi neyle sağlarız?” diye sordu.

“Deprem esnasında eve araba çarptı sanki”

Evde çocuğu yatırdığı esnada depreme yakalandığını dile getiren Yağmur Gündoğdu, o anları şöyle anlattı:

“Deprem esnasında sanki eve araba çaptı. Ben çocukları alıp, kaçtım ama kapı açılmadı. Kapı açılmayınca camı kırdım ve oradan çıktık dışarıya. Dışarı çıkınca bayıldım. Ayıldığımda başımsa kadınlar vardı ve ben çocuklarım enkaz altında kaldılar zannettim. O an çok zordu Rabbim kimseye yaşatmasın. Bu akşam mecbur dışarıda kalacağız. Allah bize bir çıkış yolu gösterir.” diye konuştu

Deprem esnasında dışarıda olduğunu belirten İbrahim Çelik ise, “Oğlum deprem altında kaldı. Oğlumu hastaneye kaldırdılar. Kaymakam hasar tespitinde bulundu. Çadırların en kısa zamanda dağıtılacağını söyledi ama ne zaman dağıtılır bilmiyoruz?” ifadelerini kullandı.

Depremde 2 ahırının yıkıldığını, bazı hayvanlarının telef olduğunu dile getiren vatandaşlardan Barış Karakoç, şimdiye kadar çadır dağıtılmadığını belirtti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler