Yarın hava nasıl olacak, yağış olacak mı? (24 Haziran) Meteoroloji'den hava durumu uyarısı: Kuvvetli yağmur...

Birkaç gündür yaz yağmurlarının oldukça etkili olduğu İstanbul'da 24 Haziran Çarşamba gününe ilişkin hava durumu belli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yarın İstanbul ile ilgili oldukça önemli bir yağış açıklamasında bulundu. İşte konuyla ilgili detaylar...

Ekleme: 24.06.2020 21:48:55 / Güncelleme: 24.06.2020 21:48:55 / Güncel
Destek için 

Yaz mevsiminin ilk ayının geride kalmasına kısa bir süre kala İstanbul'da sağanak yağışlar kendisini göstermeye başladı. Yaklaşık 16 milyon vatandaşımızın yaşadığı megakentte 24 Haziran hava durumu da belli oldu. Peki yarın İstanbul'da yağış olacak mı? İşte Meteoroloji'den gelen son dakika tahminleri...

İSTANBUL'DA YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölge genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Doğu ve Kuzeydoğu yönlerden, öğle saatlerinden sonra Batı ve Güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Bölge genelinde (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, eğimin yüksek olduğu yerlerde heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.