Pakistan'daki uçak kazası raporu: Pilotlar Covid-19'dan konuşuyordu

​Pakistan'da geçen ay yaşanan uçak kazasının nedeninin, pilotların kendi aralarında yaptığı COvid-19 konuşmalarından kaynaklı adapte sorunu olduğu belirtildi.

Ekleme: 24.06.2020 16:05:05 / Güncelleme: 24.06.2020 16:09:54 / Güncel
Destek için 

Pakistan Sivil Havacılık Bakanı Gulam Sarwar Khan, felaketin nedenlerine ilişkin soruşturma hakkında parlamentoda bir rapor sunduğunu söyledi.

Khan, 22 Mayıs'ta Karaçi şehri yakınlarında düşen Pakistan Havayolları Uluslararası Airbus A320 yolcu uçağının pilotları ve hava trafik kontrolörlerinin uçuş sırasında belirlenen prosedürü takip etmediğini belirtti.

Kazaya ilişkin yürütülen soruşturmaya göre uçağın iki pilotu, uçuş boyunca koronavirüsle ilgili konuşmaktan görevlerine konsantre olamadı.

Khan, "Maalesef, uçuş boyunca geçen konuşmalar virüsle ilgili. Akılları salgınla meşgul olduğundan ve aileleri de bu durumdan etkilendiğinden sürekli koronavirüsü tartışıyorlardı." dedi.

Uçakta herhangi bir arıza bulunmadığını ve uçuş için yüzde 100 sağlam olduğunu söyleyen bakan, kaptan pilotun ve yardımcısının da deneyimli ve sağlıklı pilotlar olduğunu sözlerine ekledi.

Airbus A320, Karaçi'deki uluslararası havaalanının yakınında yerleşim alanına düşmüş, 97 kişi hayatını kaybetmişti. (İLKHA)