Mardin’deki su kesintileri kasıtlı mı yapılıyor?

15 günden beri devam eden su kesintileri vatandaşların tepkisine neden olurken kesintilerin pandemi sürecinde yaşanması akıllara kasıtlı mı yapılıyor sorusunu getiriyor.

Ekleme: 18.06.2020 21:55:05 / Güncelleme: 18.06.2020 22:09:27 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için 

Mardin’in Kızıltepe ve Artuklu ilçelerinde son günlerde artan su kesintileri, vatandaşların tepkilerine neden oluyor. İlçelerin özellikle kenar mahallelerinde günlerdir su sıkıntısı yaşanırken vatandaşlar su kesintilerinin nedenini ve suyun ne zaman verileceği konusunda yetkililerden açıklama bekliyor.

Yapılan kesintilerle ilgili önceden herhangi bir açıklama yapılmadığı için kesintilere hazırlıksız yakalandıklarını belirten vatandaşlar, Covit-19 salgının yeniden vaka artışı gösterdiği şu günlerde kişisel temizliği bir tarafa bırakın içmek için dahi su bulamıyorlar.

Bir an önce suyun verilmesini talep eden vatandaşlar, şöyle diyor:

“Günlerdir su yok, Su arızası mı var, arıza yok da su mu yok onu bilmiyoruz Bildiğimiz tek şey iki haftadan beri sularımız akmıyor, depolarımız boş, ilkel yollarla su ihtiyacımızı gidermeye çalışıyoruz. Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresinden (MARSU) bir an önce suyun verilmesini bekliyoruz.”

MARSU’dan yapılan yazılı açıklamada ise “15.06.2020 Pazartesi günü saat 12:15 sularında, İlimiz Nusaybin İlçesi yakınlarında Beyazsu İsale Hattında oluşan patlak neticesinde; Kızıltepe ve Artuklu İlçelerimize zorunlu olarak su akışı kesilmiştir. Ekiplerimizin kesintisiz bir şekilde yürüttükleri onarım çalışması 17.06.2020 Çarşamba günü sabah saat 06.30 sularında tamamlanmış ve isale hattına su verilmeye başlanabilmiştir.

Hâlihazırda su kesintisine maruz kalan Kızıltepe ve Artuklu İlçelerimizdeki mahallelere dönüşümlü olarak su verilmektedir. Ayrıca 20.06.2020 tarihinde LGS sınavı yapılacak okullarda su sıkıntısı oluşmaması için taşıma marifetiyle de su dağıtımı sağlanacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)