Ev sahibinden habersiz değiştirilen elektrik sayacı yangına yol açtı

Adana'nın Seyhan ilçesi Şehitduran Mahallesinde, TEDAŞ ekiplerinin sayaç değişimi sonrasında elektrik kontağından çıktığı saptanan yangınla bir ev kullanılamaz hale geldi.

Ekleme: 17.06.2020 18:15:07 / Güncelleme: 17.06.2020 18:32:34 / Güncel / Adana Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Şehitduran Mahallesi'nde bulunan Adem Delibaş'a ait eve gelen TEDAŞ ekipleri, ev sahibine haber vermeden elektrik sayacını değiştirince, elektrik aksamından çıkan yangın, evi kullanılamaz hale getirdi.

 

Evi yanan Adem Delibaş, TEDAŞ ekiplerinin haber vermeden değiştirdiği elektrik sayacı nedeniyle çıkan yangınla evinin yandığını belirterek yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

"Sayaç değişimi sırasında çıkan yangın nedeniyle evimiz kullanılamaz hale geldi"

Evin elektrik panosunun önünde duran ekipleri gördüğünü, onları fark ettiği anda da eşinin çığlıklarını duyduğunu ifade eden Delibaş, "Pazar günü sabah 09.30 sıralarında, üst katta bulunan annemin evindeyim. Eşim ve çocuğum içeride yatıyorlardı. Yangın çıkınca sayaç ekibi olayı kapatmak için kabloları geri söküyordu. Çocuğum ve eşimin bulunduğu odaya bir an alevlerden dolayı giremedim. Yıllarca aynı evde ikamet ediyoruz. Bugüne kadar hamdolsun bu olay dışında hiçbir sıkıntı çıkmadı. Ama sayaç değişimi yapıldığı anda evimiz kullanılamaz hale geldi." şeklinde konuştu.

"Ailemle birlikte ortada kalakaldık"

Maddi hasarlarının yanı sıra manevi olarak da etkilendiklerini belirten Delibaş, "Yaşama alanım yok. Ailemle beraber ortada kaldık. Psikolojimiz bozuldu. Ne ben ne ailem uyuyamıyoruz. Çocuklarım bu olaydan olumsuz etkilendi. Konuşmalarında dahi aksaklıklar oldu. Giyecek kıyafetlerimiz de kalmadı. Daha fazla etkilenmemeleri için çocukların eve girmelerini engelliyoruz." dedi.

"Yangının elektrik kontağından çıktığı itfaiye raporlarına geçmiştir"

Hukuki olarak da gerekli mercilere şikayetlerini bildirdiklerini söyleyen Delibaş, "Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, olay olduğu anda örtbas edecek şekilde konuştularsa da itfaiye ekiplerinin verdiği raporda yangının elektrik kontağından kaynaklı olduğu bellidir. Uğradığımız maddi ve manevi kayıplarımızın giderilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Olay yerindeki sayaç ekiplerine, "Ev sahibine haber vermeden sayaç değişimi yapıyor musunuz?" sorusunu yönelten İLKHA muhabirine, ekipler, "İşimiz yoğun olduğu zamanlarda 10 yılı geçmiş sayaçların değişimini zile basmadan yapıyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler