Gaziantep'te baklavacılara "Hijyen sertifikası" verildi

Dünyaca ünlü mutfağıyla UNESCO tarafından gastronomi dalında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep'te, Covid-19 tedbirleri kapsamında hijyen eğitimlerini tamamlayan baklavacılara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Ekleme: 15.06.2020 21:05:08 / Güncelleme: 15.06.2020 21:07:51 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Gastronomi turizmi ile her yıl yüz binlerce turisti ağırlayan Gaziantep'te, yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında hijyen eğitimlerini tamamlayan gıda işletmelerine sertifikaları veriliyor.

 

Bu kapsamda kentte vatandaşlara hijyenik bir ortamda hizmet verilmesini sağlamak amacıyla Covid-19 salgınına karşı gıda işletmeleri ve personellerine verilen "Covid-19 Hijyen ve Sunum Eğitimi"ni tamamlayan baklavacılar için "Fıstık gibi" sertifika töreni düzenlendi.

Sertifika töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in lezzetin başkenti olması konusunda büyük bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.

Her şeyin başının beşeri sermaye olduğunu belirten Şahin, "Şu an lezzetin başkentiyiz, bütün dünya kabul ediyor ama pandemi ile birlikte sağlıklı lezzetin, hijyenin ve kalitenin de başkenti olmak için büyük bir çalışma başlattık. Bu çalışmayla yeni bir eğitim seferberliği başlattık. Pandemi sürecinde yapılması gerekenlerle ilgili bir çalışma yaptık. Her bir kardeşimiz maskeli ve müşteriye nasıl hizmet edeceğini biliyor. Pandemi sonrası eğitimler çok önemliydi. Bu eğitimleri Gaziantep Ticaret Odamız ile hızlı bir şekilde başlattık. Bu eğitimin sonunda 'Her şey fıstık gibi, her yer fıstık gibi' diyoruz. Baklavada en önemli malzeme fıstık. Şehrimiz, fıstığın üretim merkezi. Fıstıkta büyük bir bereket var. Fıstık, salgına karşı mücadelede büyük önem taşıyor. Lezzetin başkenti olmanın yanına, şifa ve sağlığı da ekliyoruz." dedi.

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım ise, Gaziantep'teki işletmelere sertifikalarını dağıttıklarını belirterek "Bu yeni normallerle birlikte pandemi sürecinde de artık gönül rahatlığıyla şehrimize gelen misafirleri ağırlayabileceğiz. Gaziantep'in alamet-i farikası dediğimiz baklavanın en rahat, en güzel şekilde yenilebileceği işletmelere kentimiz ev sahipliği yapıyor. Bu şehir, sanayi, kültür ve turizm kentidir. Turistler gönül rahatlığıyla çekinmeden Gaziantep'e gelebilecekler." diye konuştu.

Kentteki baklava ustaları ise, Gaziantep mutfağının dünyada bir eşinin daha olmadığını vurgulayarak "Gaziantep mutfağının güvenli ve huzurlu bir şekilde hizmetini sürdürmesi için ciddi bir eğitimden geçtik. Dolayısıyla bu deneyimle birlikte dünyaca ünlü mutfağımızın misafirlerini bekliyoruz. Bütün tedbirlerimizi aldık." şeklinde konuştular. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar