Bakan Akar: “Terör yuvaları teröristlerin başlarına yıkıldı"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'Pençe-Kartal Operasyonu'na ilişkin açıklama yaptı.

Ekleme: 15.06.2020 12:35:04 / Güncelleme: 15.06.2020 12:40:20 / Güncel
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bakan Akar, "Terör yuvaları yerle bir edildi. Ülkemizi, milletimizi, karakollarımızı, üs bölgelerimizi taciz eden, buralara saldırı planlayan terör yuvaları teröristlerin başlarına yıkıldı." dedi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, son dönemde Irak’ın kuzeyinden karakol ve üs bölgelerine taciz ve saldırı teşebbüslerini artırarak hudut ve halkın güvenliğini tehdit eden PKK'ye yönelik TSK tarafından hava harekâtı düzenlendiği bildirildi.

Yurt genelindeki muharip üs komutanlıklarından gece yarısı kalkan savaş uçaklarının düzenledikleri harekâtla Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan, Gara ve Hakurk’taki terör yuvalarını yerle bir ettiği kaydedildi.

“Pençe-Kartal Operasyonu” adı verilen harekât öncesinde hedeflerin özenle seçildiği belirtilirken, harekâtın planlaması sırasında sivil halkın can ve mal güvenliği ile çevrenin korunmasına azami hassasiyet gösterildiği, aynı özenin harekâtın icrasında da sergilendiği ifade edildi. Sadece PKK'ye ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan hedeflerin savaş uçakları tarafından imha edildiği bildirilen açıklamada, harekâtta büyük oranda yerli ve milli mühimmatın kullanıldığı aktarıldı.

81 hedef kısa sürede imha edildi

Harekâtta savaş uçaklarının yanı sıra İHA’ların da görev aldığı vurgulanan açıklamada, Bunların yanı sıra havadan ihbar ve kontrol (HİK) uçağı ile tanker uçakları da harekâta katıldığı belirtildi. Harekât kapsamında Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan, Gara ve Hakurk’ta belirlenen hedeflerin bir bir vurulduğu, Pençe-Kartal Operasyonu kapsamında söz konusu bölgelerdeki 81 hedefin kısa bir sürede imha edildiği kaydedildi. 

Uçakların hedefleri vurmasının hemen ardından mağaralarda ikincil patlamaların meydana geldiğine dikkat çekilen açıklamada, söz konusu patlamaların hedeflerdeki mühimmat ve akaryakıtın isabet almasından dolayı meydana geldiğinin belirlendiği ifade edildi.

Bakan Akar operasyonu sevk etti

“Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor” ifadeleriyle kamuoyuna duyurulan harekâtı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal takip etti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Herakat Merkezi’nde harekât öncesinde brifing
alan Bakan Akar ve komutanların talimatlarının ardından harekât başladı. Bakan Akar ve komutanlar operasyonu Hava Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezi’nden sevk ve idare etti.

"Saldırı planlayan terör yuvaları teröristlerin başlarına yıkıldı"

Harekâtın tamamlanmasının ardından Bakan Akar, üslerine dönüş yolunda olan pilotlara telsizden seslendi. Pilotları tamamladıkları görevlerinden dolayı tebrik eden Bakan Akar, şunları söyledi: 

"Pençe-Kartal Operasyonumuz sizlerin fedakarlığı ve kahramanlığıyla başarıyla tamamlandı. Terör yuvaları yerle bir edildi. Ülkemizi, milletimizi, karakollarımızı, üs bölgelerimizi taciz eden, buralara saldırı planlayan terör yuvaları teröristlerin başlarına yıkıldı. Bundan dolayı hepinizi kutluyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bugüne kadar yaptıklarınızdan dolayı sizi şahsım, Genelkurmay Başkanımız ve Kuvvet Komutanlarımız adına kutluyorum. Vatan size minnettar.” 

Operasyonun tamamlanmasının ardından uçakların üslerine döndüğü belirtildi.(İLKHA)



Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar