Tedbirli Ol Sağlıklı Kal YENİ NORMAL ANORMAL!

Koronavirüs kısıtlamalarının kaldırılmaya başlanmasıyla bazı bölgelerde oluşan kalabalık 2. dalga salgın ihtimalini gündeme getirdi. 'Yeni normal' uyarılarının dikkate alınmamasına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan tepki geldi.

Ekleme: 08.06.2020 09:36:44 / Güncelleme: 08.06.2020 09:36:44 / Güncel / Ankara Haberleri
Destek için 

Haber Merkezi

15 ilde hafta sonu sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla vatandaşlar sahil ve piknik alanlarına akın etti. Bir çok yerde sosyal mesafeye uyulmadı. Koronavirüste 2. dalga salgın tehdidini unutan vatandaşlar havanın güzelliğine aldanıp rehavetle virüse davetiye çıkardı. Bazı vatandaşlar Mısır Çarşısı ve Tahtakale’de alışveriş yaptı. Sokaklarda maske ve sosyal mesafe önlemine dikkat edildiği görülürken, önlemleri umursamayan çok sayıda vatandaş da dikkatlerden kaçmadı.

KOCA'DAN BALIKÇILARA TEPKİ!

Sağlık Bakanı Koca'dan sosyal mesafeye uymayanlara tepki geldi. Koca, Twitter'den yaptığı bir paylaşımda, "Galata köprüsünde bugün çekilen fotoğraftan anladığımıza göre, balıkçılar arasında 1,5 m mesafe kuralına uyulmamış. Kovalar dolmuş mu bilmiyoruz ama virüs köprüye uğramışsa eli boş dönmemiştir. Özellikle kronik hastalığı olanlar maskesiz, mesafesiz risk altındadır. Rast gelmesin!" şeklinde tepki gösterdi.

"ÇOK FAZLA NORMALLEŞMEYELİM"

Koca, yaptığı bir diğer paylaşımda da, "Kadıköy Moda sahilinde sosyal mesafe kuralına uymadan sözde "eğlenen" kişilerin videosunu paylaşarak, "Çok fazla normalleşmeyelim." ifadesini kullandı. Sağlık Bakanı Koca, Kadıköy Moda sahilinde sözde "eğlenenlerin" videosunu paylaşarak, şunları kaydetti: "Son vakanın tedavi edildiği, salgınla mücadelenin geride risk kalmayacak şekilde başarıya ulaştığı haberini alan vatandaşlarımız kutlamalara başladı.' Bu habere daha var. Çok fazla normalleşmeyelim. Maske ve mesafe kuralına moda olarak uyalım."