Anadolu Diyanet-Sen: Ayasofya'nın aslına rücu ettirilmesi çalışmalarına desteğimiz tam

​Anadolu Diyanet-Sen Genel Başkanı Mustafa Arabacı, "İslam ümmetinin ümitle beklediği Ayasofya'mızın cami olarak ibadete açılmasına her anlamda tam destek veriyoruz." dedi.

Ekleme: 05.06.2020 21:40:07 / Güncelleme: 05.06.2020 21:41:23 / Güncel
Destek için 

Anadolu Diyanet-Sen Genel Başkanı Mustafa Arabacı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda çalışma başlatılması için talimat vermesiyle" ilgili destek açıklamasında bulundu.

Arabacı, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak "İslam ümmetinin ümitle beklediği Ayasofya'mızın cami olarak ibadete açılmasına her anlamda tam destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Arabacı, şu ifadelerle sözlerine devam etti:

Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri'nin Peygamberimizin kutlu hadisine nail olmuş ve İstanbul'u fethederek İslam beldesi yapmıştır. İstanbul tüm dünyanın gözdesi ve sınırlarında farklı medeniyetleri barındıran bir şehir olmuştur. Osmanlı'ya başkentlik yapmış bu şehir tamamıyla İslam beldesi haline gelmiş ve Fatih Sultan Mehmed'in cuma namazıyla birlikte Ayasofya, cami olmuştur. Ayasofya Camii, 1934 yılında cami'den müze statüsüne geçirilmiş ve ibadete kapatılmıştır. Günümüzde de halen müze statüsündedir ve ibadet edilmesi yasaktır. İslam ümmetinin; Ayasofya'nın Camii olarak ibadete açılmasını merakla beklediğini biliyoruz. Ayasofya'nın aslı camiidir ve aslına rücu ettirmesi konusunda kararlıyız.

Ayasofya'nın ibadete açılması konusundaki desteklerinin tam olduğunu belirten Arabacı, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'Ayasofya'da namaz da kılınır, Fetih Suresi de okunur. Bununla ilgili kararı milletimiz verir. Ayasofya'nın Camii olarak ibadete açılması konusunda çalışmaları başlatın' talimatı, İslam ümmetinin 86 yıllık hasretinin artık son bulması demektir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a her anlamda desteğimiz tamdır. Bu konuda da Diyanet camiası olarak üstümüze düşeni yapmaya her türlü hazır olduğumuz ifade ediyoruz."

Son olarak Arabacı, "Anadolu Diyanet-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz adına Ayasofya'nın camii olarak ibadete açılmasıyla ilgili yapılacak tüm çalışmalara destek vereceğimizi ve bu konuyu İslam dünyası açısından oldukça olumlu bir gelişme olarak gördüğümüzü belirtmek istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)