Şanlıurfa’nın simgesi Balıklıgöl ziyaretçilerine yeniden kapılarını açtı

​Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Coronavirus tedbirleri kapsamında ziyaretçilere kısıtlanan Balıklıgöl, normalleşme süreci ile birlikte sosyal mesafe ve maske şartıyla tekrar ziyaretçi kabulüne başladı.

Ekleme: 03.06.2020 18:55:05 / Güncelleme: 03.06.2020 19:16:36 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Her mevsim binlerce yerli ve yabancı ziyaretçi ağırlayan Şanlıurfa’nın simgesi Balıklıgöl, Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlar doğrultusunda yeniden ziyarete açıldı. Tedbirler nedeniyle Emirgan-Balıklıgöl seferi yapan otobüslerin bugün itibarıyla koltuk sayısı kadar yolcu alarak seferlerine başlamasıyla Balıklıgöl yerleşkesinde yoğunluk yaşandı.

Uzun süredir Balıklıgöl’e hasret kalan vatandaşlar, çocukları ile birlikte Balıklıgöl ve Dergâh Camisini ziyaret ederek hasret giderdiler. 0-18 yaş aralığında çocuklar ve gençler ise 14.00-20.00 saatleri arasında verilen izinle birlikte arkadaşlarıyla Balıklıgöl’de fotoğraf çektiler.

Balıklıgöl’ü yeniden ziyaret etme mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, İLKHA mikrofonuna duygu ve düşüncelerini anlattı.

"Eski günleri özledik, inşallah o günlere geri döneriz"

Eski günleri çok özlediğini ve o günlere geri dönmek istediğini belirten Hüseyin Beyazoğlu, ‘’Coronavirus’ten dolayı uzun zamandır evdeyiz. Yasaktan dolayı dışarı çıkamıyorduk. Sevdiklerimizin yanına gidemiyoruz. Bugün uzun bir aradan sonra ilk defa dışarı çıktık. Dışarı çıkmak güzel bir duygu… Eski günleri özledik, inşallah o günlere geri döneriz. En çok, sevdiklerimin yanına gitmeyi, onlara sarılmayı büyüklerimin ellerini öpmeyi özledim, inşallah büyüklerimin yanına da gideceğim.” dedi.

"Burası Peygamberler Şehri’dir"

İnsanların evde çok sıkıldığını, bunaldığını belirten Hakan Demir, “Uzun bir aradan sonra dışarı çıkmak ve her yerin açık olması aslında iyi oldu. İnsanlar evde artık sıkılmıştı. Bu durum güzeldir, hep böyle olmasını istiyoruz. Burası Peygamberler Şehri’dir. Gezdiğimiz yerdir, bizim topraklarımızdır. Burası dünyanın en büyük balıklı göllerinden biridir. Urfa’mızı da seviyoruz.” diye konuştu.

"Her yerin açıldığı iyi oldu"

Coronavirus’ten dolayı Şanlıurfa’ya Çinli turistlerin gelmesini istemeyen Mehmet Bitim, "Her yerin açıldığı iyi oldu. Burası Peygamberler Şehri’dir, herkes gelsin isteriz. Yalnız bir şey isteyeceğim; buraya Çinliler gelmesin, onları istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

"Balıklara yem atmak, kuşlarla oynamak çok güzel"

Arkadaşlarını çok özlediğini dile getiren Hiranur Dicle Çetin ise, “Arkadaşlarımı çok özledim, buradan onlara selam yolluyorum. Dışarı çıkmak çok güzel, balıklara yem atmak, kuşlarla oynamak çok güzel oldu.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler