Biyolojik dengeyi sağlamak için 1000 keklik doğaya bırakıldı

​Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü; biyolojik dengeyi sağlamak ve tarımdaki ilaçlamayı bitirmek için merkeze bağlı 3 ilçe ve 7 köyde 1000 kekliği doğayla buluşturdu.

Ekleme: 03.06.2020 15:05:06 / Güncelleme: 03.06.2020 15:09:48 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Keklik bırakmaya Batman Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Demir ve bazı kurum müdürleri, muhtar ve köylüler eşlik etti.

Keklik bırakma esnasında kısa bir konuşmaya yapan İl Müdürü Mehmet Demir, "Süne ve kımıl ile mücadelenin hem ilaçlı yöntemi var hem de böyle biyolojik yöntemi var. Bu kekliklerimizi araziye bırakıp aynı zamanda doğal yaşamlarına devam ederken süne ile mücadele ediyor." dedi.

Demir, konuşmasının devamında, "GAP idaresi bütçesinden Batmana bağlı Kozluk, Gercüş, Beşiri ve il merkezde toplamda 7 köyde 1000 kekliği doğaya bıraktık. Beklentimiz kekliklerin tarladaki ürünlere zarar veren (süne, kımıl) bu canlılarla beslenmesi ve buğdaydaki olan zararın daha az olmasına yol açmasıdır. Buradan da katkılarından dolayı GAP idaresi ve Batman valiliğine teşekkürlerimi sunuyorum." diye konuştu.

Doğaya bırakılan Kekliklerin tarım arazileri için çok faydalı olduğunu belirten Recepler köyü Muhtarı Hamza Budakar, "Köyümüze getirilen ve doğaya bırakılan keklikler tarım arazilerimiz için çok faydalıdır. Tarımda 'süne, kımıl' diye hayvan var, keklikler onları yiyorlar. Daha önce tarım için ilaçlamalar yapılıyordu şimdi yapılmıyor. Tabi doğaya bırakılan keklikler tarım ilaçlamaları gerek bırakmıyor, ürüne zarar veren hayvanları tüketiyorlar. İnşallah bizim tarım arazilerimiz için iyi olur. Keklikler hiçbir ekine zarar vermediği gibi çokta faydası var. Kekliklerin köyümüze yakın bir yerde bırakılması bizi çok sevindirdi, tabi tarım arazilerimiz içinde çok faydalı olacak. Buraya gelen her kese teşekkürlerim." dedi. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler