Gaziantep Valisi Gül, Cerablus’ta incelemelerde bulundu

Gaziantep’in Karkamış ilçesinin karşısındaki Suriye’nin Halep kentine bağlı olan Cerablus ilçesinde inceleme ve temaslarda bulunan Vali Davut Gül, ilçenin durumu ile ilgili yerel yetkililerden bilgi aldı.

Ekleme: 02.06.2020 18:05:06 / Güncelleme: 02.06.2020 18:05:06 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için 

Ziyareti kapsamında İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi’nde yetkililerden bilgi alan Gül, buradaki ziyaretinin ardından Karkamış ve Nizip ilçelerine geçti.

Nizip ilçesinde devam eden yatırımları yerinde inceleyen Gül, incelemeleri kapsamında ilk olarak Gaziantep-Birecik yol çalışmasının Nizip’e kadar olan kısmı ve Nizip- Karkamış yol yapım çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. 

Daha sonra kentin gelişiminde sanayisi ile önemli bir yer teşkil eden Nizip Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden Vali Gül, buradaki genişleme çalışmalarını yerinde inceledi.

İlçedeki kültür ve spor altyapı çalışmalarını da yerinde gören Gül, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle ilde yaptırılan 33 tesisten biri olan Nizip Spor Salonu ile Nizip Millet Bahçesi içerisinde yapımı devam eden Kültür Merkezi ile ilgili yürütülen çalışmaları inceledi.

Burada ilçedeki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Gül, “Nizip- Birecik yolunun Nizip’e kadar olan kısmı bu sene içerisinde tamamlanmış olacak. Nizip Kültür Merkezi üç ay içerisinde toparlanmış olacak. İçerisinde 950 kişilik konferans salonu, iki tane cep sineması mevcut. Yine yetişkinler ve çocuklar için kütüphanesi var. Bu yönüyle çok amaçlı bir salon. Adalet Bakanımızın himayelerinde, İçişleri Bakanımızın destekleri ile yapılan bir iş. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Nizip Organize Sanayi Bölgesi'nde de çok güzel gelişmelerin yaşandığını aktaran Gül, “Doğalgaz sorunu çözüldü. İkinci OSB’nin altyapısı tüm hızıyla devam ediyor.  Nizip’in bugünü dünden daha güzel, yarını da bugünden daha güzel olacak.” ifadelerini kullandı.

Gül’ün ilçe ziyareti Nizip Belediyesi ile sona erdi.

Gül’e ziyaretlerinde, Vali Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, Nizip Kaymakamı Kemal Şahin, Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı ile Karkamış Kaymakamı Emin Bağlı eşlik etti.  (İLKHA)

İlgili Galeriler