DOĞRUHABER
2010 Mayıs ayında 6 uluslararası sivil toplum örgütü (İHH İnsani Yardım Vakfı, Free Gaza Movement, European Campaign to End the Siege on Gaza, Ship to Gaza Greece, Ship to Gaza Sweden ve The International Committee to Lift the Siege on Gaza) toplanan bağışlarla temin edilen 6000 tonluk insani yardımı Gazze’ye ulaştırmak için bir yardım filosu oluşturdu. Filo insani yardımla birlikte 750 aktivisti de taşıyordu. Filo Gazze’ye doğru yol alırken harekete geçen İşgal güçleri, Filistin’de, Gazze’de sıradanlaştırdıkları hukuksuzlukları uluslararası sularda da devreye sokarak, denizden ve havadan sivillerin ve yardımların bulunduğu gemilere saldırdı.
10 KİŞİ KATLEDİLDİ
İlk olarak gemilerdeki vericileri devre dışı bırakarak adeta yapacakları katliamın ipuçlarını veren İşgalci güçler, botlar ve helikopterlerle gemiye çıkardıkları tam teçhizatlı askerlerle katliama girişti. 6 geminin bulunduğu filoya düzenlenen saldırıda biri 4 yıl sonra olmak üzere 10 kişi katledildi. 24 kişinin gerçek kurşunlarla vurulduğu saldırıda toplam 56 kişi yaralandı. Yardım gemilerini Aşdod limanına çeken işgalci güçler, sivil aktivistleri de esir aldı. Aralarında yaralılar olmasına rağmen esir alınan silahsız sivil aktivistler burada insanlık dışı muamelelere maruz kaldı. Saldırıda, Cevdet Kılıçlar, Necdet Yıldırım, İbrahim Bilgen, Ali Haydar Bengi, Cengiz Akyüz, Cengiz Topçuoğlu, Cengiz Songür, Fahri Yaldız, Furkan Doğan ve 4 yıl tedavinin ardından Uğur Süleyman Söylemez şehit oldu.
ÜZERİNDEN 10 YIL GEÇTİ ANCAK ACISI YÜREKLERDEKİ TAZELİĞİNİ KORUYOR
Mavi Marmara katliamının üzerinden on yıl geçti ancak acısı ilk günkü gibi yüreklerdeki yerini koruyor. Katliamın yıldönümünde çeşitli anma etkinlikleriyle katliam tel’in ediliyor. Mavi Marmara katılımcılarından Muhyettin Yıldırım katliamın yıldönümünde düşüncelerini paylaştı. Yıldırım; “Bizler yetimleri, garibanların gözyaşları için yola çıktık. Mazlumun, mağdurun yanında olmak için yola çıktık. Taşlarla kolu kırılan, zindanlara atılan çocuklar için çıktık. Malına, mülküne el konulan insanlar için yola çıktık. Filistin’in ve Kudüs’ün kurtuluşu için yola çıktık. Bizler şeyh Ahmed Yasin’in feryadı için yola çıktık. Bizler en önemlisi de rızayı ilahi için yola çıktık. Umudumuz odur ki Mavi Marmara umutlarımızın işaret fişeği olmuştur. Sosyal medyadan paylaşılan mesajlarda ise işgalciye karşı öfke de gözlerden kaçmıyor. Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şunlar dile getirildi; “Gazze'deki ablukayı kırmak için yola çıkan ve siyonist katillerce uluslararası sularda vahşice katledilen Mavi Marmara şehidlerini, şehadetlerinin 10. Yıldönümünde rahmet ve minnetle anıyoruz. Kudüs'e, Aksa'ya Direniş'e Bin Selam...” İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Muhammed ÖZER de, “İşgalcilerin ablukası altındaki Gazze halkına yardım için İstanbul'dan yola çıkan ve siyonistlerin saldırısında şehadete kavuşan #MaviMarmara gemisi şehidlerini şehadetlerinin sene-i devriyelerinde rahmetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.