SİYONİST AZDI! İNTİFADA YAKIN

Siyonist Netanyahu Filistin hükümeti ile müzakere etme çağrısı yaptı. Küstah Siyonist çağrıda müzakerelerin özellikle Kudüs’ün işgal rejiminin başkenti olarak kabul edilmesi temelinde yapılacağını söylüyor. Öte yandan HAMAS liderlerinden Salih el-Aruri, Siyonist işgalcilerin Batı Yaka'nın bazı bölümlerini ilhak etme planının intifadaya neden olacağı uyarısında bulundu.

Ekleme: 23.05.2020 09:35:56 / Güncelleme: 23.05.2020 09:35:56 / Dünya
Destek için 

DIŞ HABERLER SERVİSİ – Küstah Siyonist Netanyahu, "Kudüs'ün israil'in bölünmez başkenti olarak kalması" temeli üzerinden ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması" adını verdiği sözde Orta Doğu barış planı çerçevesinde Filistin hükümeti ile müzakere etme çağrısı yaptı. Öte yandan HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri, Siyonist işgalcilerin Batı Yaka'nın bazı bölümlerini ilhak etme planının realiteyi değiştirecek bir intifadaya neden olacağı uyarısında bulundu.

İLHAK PLANI ÖNE ALINAMAZ BİR İNTİFADAYA NEDEN OLACAK

Lübnan el-Meyadin kanalına röportaj veren Aruri, "İşgal rejiminin ilhak planı öne alınamaz bir intifadaya neden olacak." dedi. "Batı Yaka'da silahlı direnişe dönüş gerçekten de mümkündür." diyen Aruri, bunun bazı insanların tasavvurundan çok daha yakın olduğunu aksi takdirde İşgal rejiminin ilhak planının realiteyi değiştirecek bir intifada patlamasına neden olacağı uyarısında bulundu.

Aruri, şunları söyledi:

"Biz, işgal güçleriyle halkımıza fayda getirecek ilişkinin ancak kapsamlı bir direnişle mümkün olacağına inanıyoruz. Halkımız kökünden sökülüp atılıncaya dek bu işgali kabul etmeyeceği konusundaki kanaatini değiştirmemiştir. İşgal rejimi planlarını reddeden gerçek ve geniş kapsamlı bir halk tepkisi olması amacıyla tüm kesimleri toparlıyoruz. İçeride ve dışarıdaki çok sayıda Filistin grubuyla görüşmeler yaptık, halkımızın tüm oluşumlarını bir araya getirecek bir buluşma çağrısı yapıyoruz"

KÜSTAH NETANYAHU’DAN TRUMP’IN PLANI ÇERÇEVESİNDE MÜZAKERE ÇAĞRISI

İşgal rejiminin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'ün işgal rejimi tarafından işgal edilmesinin 53'üncü yılı kutlamaları çerçevesinde bir konuşma yaptı.

Siyonist Netanyahu programda yaptığı konuşmada, Filistin Yönetimi’ne ABD'nin "Yüzyılın Anlaşması" adını verdiği sözde Orta Doğu barış planı çerçevesinde müzakere çağrısında bulundu. Siyonist Netanyahu, yeni hükümetin "Kudüs'ün israil'in bölünmez başkenti olarak kalması" temeli üzerinden müzakerelerde bulunacağını bildirdi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te Yahudiler, şehrin işgal rejimi tarafından işgal edilişinin 53. yılını düzenledikleri gösteri ve yürüyüşlerle kutladı. Yüzlerce Yahudi, 1967'de başlayan Doğu Kudüs'teki siyonistlerin işgalinin 53.yılı dolayısıyla araçlarıyla konvoy oluşturdu. Doğu Kudüs'ün çeşitli bölgelerinde gösteriler düzenleyen Yahudiler, içinde Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Eski Şehir çevresinde işgal rejimi bayraklarıyla yürüyüş yaptı.

ABD Başkanı Trump'ın, Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "israil'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.

İŞGALCİLER, BATI YAKA'YA GİDEN SUYUN MİKTARINI AZALTTI

Filistin Su İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, "İşgal rejiminin geçen haftadan itibaren aşamalı olarak Ramallah, Nablus, Cenin ve El-Halil'e giden suyun miktarını azalttı." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, su miktarının azaltılması nedeniyle yaşanan kesintilerin vatandaşların hayatını olumsuz etkilediği, bu durumun tedarik noktasında Su İdaresi üzerinde de büyük bir baskıya neden olduğu belirtildi.

İşgal rejimine uluslararası hukuka ve anlaşmalara bağlı kalma çağrısı yapılan açıklamada, uluslararası toplumun "keyfi su politikaları izleyerek halkı bezdirmeye çalışan işgal rejiminin üzerinde baskı kurması gerektiği" vurgulandı.

İstatistiklere göre, bölgedeki bir Yahudi yerleşimcinin kullandığı su miktarı, bir Filistinlinin tükettiğinin iki buçuk katına tekabül ediyor.