Malatyalı aile 'Dünya Kudüs Günü'nü evlerinde yaptıkları etkinlikle kutladı

Malatyalı Dönmez ailesi, Kudüs’e olan sevgilerini okudukları şiir, çizdikleri resim, yaptıkları sohbet ve duayla dile getirdiler.

Ekleme: 21.05.2020 16:35:10 / Güncelleme: 21.05.2020 16:35:10 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İslam coğrafyasının birçok ülkesinde Ramazan ayının son cumasında kutlanan Dünya Kudüs Günü etkinlikleri, Covid-19 tedbirleri kapsamında iptal edilince, Müslümanlar İslam dünyası için büyük öneme sahip olan Kudüs günü etkinliklerini evlerine taşıdı.

Türkiye’nin birçok ilinde genç, yaşlı, kadın, çocuk, evlerinde düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Dünya Kudüs Günü’nü kutluyor.

Bu ailelerden biri de Malatyalı Dönmez ailesi. Dönmez ailesi, Dünya Kudüs Günü ile ilgili etkinlikler Pandemi’den dolayı iptal edilince kolları sıvayarak etkinlik düzenleme kararı aldı.

Evin reisi Erkan Dönmez, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın önemi hakkında aileyi bilgilendirdi.  Evin kızı Kevser, çizdiği Mescid-i Aksa resmi, evin küçüğü Ahmet Furkan ise Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerine okuduğu şiirle özlem ve sevgilerini dile getirdiler.

“Ailelerimize Filistin ve Kudüs’ün mazlumluğunu anlatmak zorundayız”

Dünya Kudüs Günü’nü Covid-19 salgını nedeniyle camilerde ve dışarıda kutlayamadıkları için ailece evde kutlama kararı aldıklarını ve Kudüs temalı aile içi bir etkinlik düzenlediklerini belirten evin reisi Erkan Dönmez, şunları söyledi:

“Ben Kudüs meselesine şu gözle bakıyorum. İslam ümmetinin uyanması için aslında Kudüs’ü bir vesile olarak görüyorum. Belki de Rabbim özellikle Kudüs’ü, Filistin’i, Gazze’yi zalim müstekbirlerin esareti ve zulmü altında bırakıyor ki İslam ümmeti uyansın ve birlik olsunlar. Belki de dünya Müslümanları en çok Filistin konusunda birleşiyorlar. Zalim ve Müminin cihadının saflarının net olduğu yerlerden birisini de Filistin olarak görüyorum. Filistin gerçekten zalimlerin zulmü altında. Orada mezhepsel çatışma yok. Tamamen çocukların ve kadınların zalim siyonist rejimin bombaları altında esaret yaşadığı zulüm ve hakaret gördüğü bir bölgedir. Biz Filistin’imizi, Kudüs’ümüzü ve Mescid-i Aksa’mızı asla zalimlere teslim etmeyeceğiz. Her bir ferdimiz bu konuda ne gerekiyorsa yapması gayreti içerisinde olması gerekir. Çocuklarımızı; Filistin, Kudüs ve ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’mızın bilinci, sevgisi ile yetiştirmeliyiz. Biz ailelerimize, çevremize siyonistlerin zalimliğini, Filistin ve Kudüs’ün mazlumluğunu anlatmak zorundayız. Bizde bu vesileyle bilinç oluşturmak için evimizde böyle bir etkinlik düzenledik.”

“Kudüs kalbimizi titreten sürekli bir haykırış”

Dünya Kudüs Gününü evde kutladıklarını vurgulayan Kevser Dönmez, “Kardeşim Kudüs ve Mescid-i Aksa üzerinde bir şiir ezberledi, bende ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın resmini çizdim. İnşallah Kudüs yeniden Müslümanların hâkimiyeti altına girecek. Bunun için sürekli dua ediyoruz. Kudüs bizim ilk kıblemiz, Kudüs sürekli cihadımız, Kudüs kalbimizi titreten sürekli bir haykırış, çünkü Kudüs’ü çok seviyoruz. Zaten Kudüs Müslümanların, yine Müslümanların olacak. İnşallah Allah (Celle Celaluhu) nasip ederse Kudüs’e gidip Mescid-i Aksa’da ibadet edeceğiz. İnşallah Filistinli kardeşlerimiz siyonistlerin zulmünden kurtulacaklar. İnşallah, Kudüs ve Mescid-i Aksa yine Filistinli kardeşlerimizin Kur’an okudukları, namaz kıldıkları ibadet ettikleri bir mescit olacak. İnşallah artık Filistin’de kan dökülmeyecek.” dedi.

“Kudüs dünde bizimdi, bugünde bizimdir, yarında bizim olacak”

Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya olan özlemini şiirle dile getirdiğini söyleyen Ahmet Furkan Dönmez, “Dünya Kudüs Gününü Kudüs’te kutlamak istiyordum ama Kudüs zalimlerin elinin altında olduğu için gidemiyoruz. Pandemi dolayısıyla evlerimizden çıkamıyoruz, bizde Dünya Kudüs Gününü ailece evde idrak ettik. Filistinli Müslümanların üzerindeki alçakça zalimliğin bir an önce sona ermesini istiyorum. Kudüs’ün zalimlerin elinin altından kurtulmasını istiyorum. Okuduğum şiirde de bunu ifade etmek istemiştim. Alçakça saldırıların bitmesini ve çocukların saldırı altında kalmasını istemiyorum. Tek mesajım bitsin bu hainlik, Kudüs dünde bizimdi, bugünde bizimdir, yarında bizim olacak.” diye konuştu.(İLKHA)













Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar