İlhak olmamalı diyerek anlaşmaları iptal etti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, boykot ve tecrit altında bulunan Filistin topraklarının Siyonist işgalciler tarafından gasp edilmesi ve ilhak planlarının devam etmesinden dolayı, Siyonist işgal rejimi ve en büyük destekçisi İşgalci ABD ile varılan tüm anlaşmalardan çekildiğini açıkladı.

Ekleme: 21.05.2020 09:37:42 / Güncelleme: 21.05.2020 09:37:42 / Dünya
Destek için 

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Siyonist işgalcilerin Batı Şeria’da ilhak planını sürdürmesi durumunda ikili anlaşmaları feshedecekleri konusunda birçok kez uyaran Abbas, Filistin’in, ABD ve Siyonist işgal rejimiyle varılan tüm anlaşmalardan çekildiğini duyurdu.

Filistin'in üst düzey yetkilileriyle Siyonist işgalcilerin Batı Şeria'yı ilhak planlarına karşı atılacak adımları görüşmek üzere önceki akşam Ramallah'ta bir araya gelen Abbas, toplantıda yaptığı konuşmada, "Filistin, Filistin Kurtuluş Örgütü, israil ve ABD ile yapılan güvenlik anlaşmasının da dahil olduğu tüm anlaşma ve mutabakatlara bağlı kalmayacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Mahmud Abbas, (işgalciler ile iletişimden sorumlu) Filistin Sivil İşler Genel Kurulu Başkanı Hüseyin eş-Şeyh ve İstihbarat Başkanı Macid Ferec'e Tel Aviv'le iletişimi derhal durdurma talimatı verdi.

Mahmud Abbas, daha önce buna benzer açıklamalarda bulunsa da Filistin yönetiminden somut bir adım gelmemişti.

Abbas'ın kararlı açıklamalarının ardından uygulamaya dönük talimatları sonrasında israil yönetiminin tepkisi ve uluslararası yansımaların ne şekilde olacağı merakla bekleniyor. Ancak her şeye rağmen Siyonist işgalciler, işgal altındaki Filistin topraklarında ilhak alanını genişletmeyi sürdürme niyetinde…