Bitlis’te bazı bölgelerde konulan karantina uygulaması kaldırıldı

Bitlis merkeze bağlı Yolalan beldesi, Arıdağ köyü ile Tatvan ilçesindeki bazı apartmanlarda konulan karantina uygulamasının kaldırıldığı bildirildi.

Ekleme: 18.05.2020 21:35:04 / Güncelleme: 18.05.2020 21:43:13 / Güncel / Bitlis Haberleri
Destek için 

Bitlis İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından Coronavirus salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, ikinci kez karantinaya alınan merkeze bağlı Arıdağ (Kultik) köyünde uygulamanın kaldırıldığı, köyün giriş/çıkışlarının trafiğe açılmasına karar verildiği belirtildi.

Kararın devamında ise, şu bilgilere yer verildi:

“Tatvan ilçesine bağlı 300 Evler Havaalanı Caddesin ile Hidayet Mahallesi Süleyman Kara Caddesi’nde bulunan apartmanların 20.00 saati itibariyle karantinanın kaldırılmasına ve apartmanların giriş/çıkışlarının açılmasına, Yolalan belde merkezi ve Yolalan, Boztepe, Çınarbaşı, Düz, Kale, Konaç, Pınarbaşı ve Yeni mahallelerinde uygulanmakta olan kısıtlama/karantinanın 18.05.2020 tarih 20.00 saati itibariyle kaldırılmasına ve belde merkezi ile belirtilen mahallelerin giriş/çıkışlarının açılmasına, Yolalan beldesine bağlı Üçkardeş Mahallesi’nin geçici süreyle kısıtlama/karantina halinin devamına ve ikinci bir duyuruya kadar Mahalleye giriş/çıkışların kapalı tutulmasına karar verilmiştir.” denildi. (İLKHA)