Avukat Sönmez, siyonist işgal rejimine karşı hükümeti uyardı

Siyonist işgal rejiminin sözde Ankara temsilcisi Alon Liel’in Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği demecin zamanlamasına dikkat çeken Avukat Gülden Sönmez, hükümette ilişkilerin kesilmesi çağrısında bulundu.

Ekleme: 18.05.2020 04:20:04 / Güncelleme: 18.05.2020 08:55:36 / Güncel
Destek için 

Sosyal medya Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Sönmez, Siyonist işgalcilerin yakın zamanda sosyal medya üzerinden Türkiye ile olan diplomatik ilişkilerle gurur duydukları açıklamalarının hayra alamet olmadığı vurgusunda bulunarak Türkiye’nin bu fırsatı kendilerine tanımaması gerektiği uyarısında bulundu.

Siyonist işgal rejiminin sözde yeni kurduğu koalisyonun en önemli mutabakat maddesinin Batı Şeria’nın ilhakı olduğunun altını çizen Sönmez, Mavi Marmara başta olmak üzere Siyonist işgalcilerin yaptıklarının göz önünde bulundurularak adım atılması gerektiğini ifade etti.

Sönmez, “Cumhuriyet Gazetesi’nde bir röportaj yayınlandı. İsrail eski Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Ankara Maslahatgüzarı Alon Liel, Türkiye-İsrail ilişkilerinin mevcut seyrine ve geleceğine dair konuşmuş. Zamanlama ve içerik dikkate değer. Ben de bir dizi tweet ile dikkat çekmek istedim.” dedi.

Paylaşımında Sönmez, şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere yakın zamanda israil devleti resmi Twitter hesabından ‘Türkiye ile diplomatik ilişkilerimizle gurur duyuyoruz. Bağlarımızın gelecekte daha da güçlenmesini umuyoruz.’ ifadeleri yer almıştı. israil'den hayra alamet bir şey çıkmayacağını iyi biliriz. Doğu Akdeniz’deki kavga, Libya, Batı Şeria ilhak planı, Kudüs ve Gazze üzerindeki Türkiye duyarlılığı ve bu duyarlılığının İslam dünyasına etkisi, israil’in Türkiye’nin bir kısmı dahil İslam topraklarına dair hedefleri bunlara bakarak okumak gerek gelişmeleri. israil yeni bir hükümet kurdu. Bu koalisyon hükümetinin en önemli mutabakat maddesi Batı Şeria’nın bir kısmının ilhakı.”

Alon Liel’in Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği, “israil'de yeni hükümet, pazar günü edilen yeminin ardından göreve başlayacak. Bu noktada, Türkiye ilişkilerimizde en kritik nokta. Başbakan Benjamin Netenyahu ve ortağı Benny Gantz arasındaki Batı Şeria'nın yüzde 30’unun israil'e ilhakına yönelik anlaşmadır. Burada Türkiye ile ilişkilerin düzelmesini arzu edenler olsa da ilhakın gerçekleşmesi halinde buna olanak kalmayacak. Netenyahu, bu planı en geç 1 Haziran'da kabineye sunacak. Daha fazla beklemek istemiyor. Çünkü Trump'ı kaybetmekten korkuyor, zira Trump bu öneriye destek veriyor. Ancak kasım ayında ABD'de gerçekleşecek seçimleri demokratlar kazanırsa onların bu plana destek verip vermeyecekleri net değil. Trump kaybederse israil kuetli bir uluslararası desteği yitirmiş olacak. Koalisyondaki iki büyük güç olan Netenyahu ve Gantz, ABD desteklediği takdirde ilhakın gerçekleşeceğini söylüyor. Dolayısıyla israil'in ilhak için 1 Haziran'dan eylül ortasına kadar epeyce az vakti var.” açıklamasını hatırlatan Sönmez, işgalcilerin mevcut planına dikkat çekti.

Sönmez, “Alon Liel diyor ki; ‘Artık yeni bir Dışişleri ve Savunma Bakanımız var. Üstelik bu isimlerin ikisi de geçmişte israil ordusunda genelkurmay başkanlığı yapmış isimler. Bir bakıma, Türkiye’nin bölgesel rolünün farkında olan ve Türk ordusunu yakından tanıyan isimler.’ Özellikle Gabi Ashkenazi, birçok katliamda komutanlık yapmış bir isim. Biz onu Mavi Marmara saldırısından tanıyoruz. Hatta biz gemide tutulurken, Mavi Marmara gemisine de bizzat binmiş ve şehitlerimizin kanına basarak dolaşmıştır. Katliamın baş sorumlularındandır. Alon Liel, ‘Türk ordusunun onları tanıdığını söylüyor.’ Evet, Gabi Ashkenazi emriyle Türk ordusuna da bir saldırı düzenlendi. 6 asker İskenderun’da şehit oldu. Bu operasyonun israil tarafından yaptırıldığı mahkemede delilleriyle açık oldu. Yani Türk ordusunun açık bir hesabı var. israilli maslahatgüzar pişkinlikle diyor ki ‘Türkiye ile israil ilişkilerine katkı sunacak bir adım da örneğin, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Ashkenazi’yi yeni görevinden ötürü tebrik etmesi olabilir. Ankara daha önce yargıladığı bu ismi tebrik ederse bu önemli bir jest olur.’” açıklamasına dikkat çekti.

Siyonist işgal rejimini bir devlet olarak tanımadıklarının altını çizen Sönmez, katillerin mutlaka hesap vereceğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Devlet dediğiniz terör örgütünüzü tanımadığımız gibi hiçbir suçlunuzu da yetkili diye tanımayız. Bir gün bir yerde sözde Dışişleri Bakanınız yakalanacak ve hesap verecek.”

Türkiyeli yetkililere de seslenen Sönmez, “Gabi Ashkenazi ve diğer katiller hakkında mahkemelerde aldığımız kararlarla israil’den çıkamaz olan, birçok ülkede yakalama kararı verilen bir katili yaptığınız anlaşmayla rahatlattınız. Davaları düşürdünüz. Uluslararası hukuk, adaletin gereği davanın tekrar açılması ve bu katillerin kıpırdayamaz olmasıdır. Yoksa bu katil, dış politika adı altında Libya’da Akdeniz’de hatta Türkiye’nin içinde taşeronlarıyla Türkiye’ye yapacaklarından geri durmayacaktır. Gabi Ashkenazi, dünyanın gözü önünde katliam yapmış bir katildir. Eğer Türkiye bu katile bu rahatlığı verirse Filistin Kudüs aleyhine yapacakları da Türkiye yetkililerinin üzerine sorumluluk düşürür. Hukuk ve diplomatik teamülünüz bu katili hiçbir şekilde tanımamayı, bırakın tebrik etmeyi yeni israil hükümetine de onların bu adımı karşılığında İsrail-Türkiye Anlaşmasını feshetmeyi gerektirir. TBMM’nin üzerinde kara bir leke gibi kalan israil anlaşması feshedilsin, yardım gönüllüsü 10 Türkiye vatandaşı ve 6 Türk askerinin katilleri Türkiye'ye teslim edilsin. Sabır ve çaba içinde bekliyoruz.” çağrısında bulundu. (İLKHA)

İlgili Galeriler