Müslüman Alimler Birliği işgalci siyonistlerin ilhak planına karşı çıkılması çağrısı yaptı

​Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali el-Karadaği, Kudüs'ü işgalci siyonistlerin başkenti olarak tanıması ve Filistin topraklarının ilhakına izin vermesinden dolayı Büyük Şeytan ABD'yi sorumlu tuttu.

Ekleme: 17.05.2020 21:20:04 / Güncelleme: 17.05.2020 21:37:27 / Güncel
Destek için 

Birliğin Genel Sekreteri el-Karadaği, yaptığı açıklamada, siyonist işgal rejiminin Coronavirus (Covid-19) salgınını ve ABD'nin ve Arap ülkelerinin birçoğunun yüzyılın şer planına destek vermesini Batı Şeria'daki bazı bölgeleri ilhak işlemi için istismar ettiğini belirtti.

El-Karadaği, İslam ümmetini ve bütün insanlığı bu plana karşı durmaya çağırdı ve siyonist işgal rejimini böyle cesaret gösterebilmesinden dolayı Büyük Şeytan ABD yönetimini sorumlu tuttu.

Müslümanların öncelikli davaları olarak gördükleri Filistin davasına karşı tavırlarının değişmeyeceğinin altını çizen el-Karadaği, "ABD yönetimi, Kudüs'ü israilin başkenti olarak tanımasından ve bu bölgeleri ilhak için izin vermesinden sonra israilin Filistin topraklarını ilhak için sergilediği bu düşmanlığın sorumlusudur." dedi.

Ayrıca Karadaği, Filistin davasına destek verenlerin ve Ürdün gibi işgal devletinin genişleme planlarına karşı ret tavrıyla seslerini yükselten ülkelerin tutumlarının takdire şayan olduğu ifade etti.

Geçtiğim nisan ayında işgalci Netanyahu ile Mavi-Beyaz İttifakı'nın lideri Benny Gantz kurulacak yeni hükümetin önümüzdeki temmuz ayından itibaren Batı Şeria bölgesinde ilhak işlemlerini başlatması konusunda anlaşmışlardı. (İLKHA)