Van’da bayram öncesi seyyar satıcı denetimleri sıklaştı

​İpekyolu Belediyesi, her bayram öncesi kent merkezindeki cadde ve sokaklarda yaşanan seyyar satıcı karmaşası ve kaldırım işgallerinin önüne geçmek ve pandemi ile etkin mücadele etmek amacıyla bu yıl üst düzey tedbirler aldı.

Ekleme: 14.05.2020 19:05:06 / Güncelleme: 14.05.2020 19:06:29 / Güncel / Van Haberleri
Destek için 

Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu ilçe Emniyet Müdürlüğü ve İpekyolu Zabıta Müdürlüğü ekipleri koordinesinde şehir merkezinde seyyar satıcıların cadde ve sokaklarda satış yapmasını engellemek amacıyla denetim gerçekleştirildi.

Ekipler, tüm dünyada ve ülkemizde etkili olan Coronavirüs tedbirleri kapsamında, kent merkezinde seyyar satıcı ve işportacılara yönelik cadde ve sokaklarda satış yapılmasını engellemek amacıyla denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde daha önce ikaz edilen fakat ikazlara uymayan kişilere cezai işlem uygulandı.

Geçtiğimiz yıllarda özellikle Cumhuriyet Caddesi ve ara sokaklarında yaşanan yoğunluklar göz önüne alınarak, Coronavirus’le etkin mücadeleye devam etmek amacıyla, Valilik tarafından alınan karar gereği, bu yıl cadde ve sokaklarda seyyar satıcılara ve işportacılara izin verilmeyecek. Vatandaşların, ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla, daha önceden kurulan semt pazarları yine hizmet vermeye devam edecek. Böylelikle bir taraftan kent merkezindeki yaya yollarında kalabalık olmasının önüne geçilecek diğer taraftan da vatandaşların bayram alışverişlerini merkeze gelmeden kendi mahallelerinde yapmalarına olanak tanınacak.

Ekipler, Ramazan Ayı sonuna kadar şehir merkezindeki denetimlerine devam edeceklerini belirttiler. (İLKHA)

İlgili Galeriler