Siirt’te maske konusu bir muammaya dönüştü

​Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gelen mesajla ücretsiz maske alabilmek için eczanelere giden vatandaşlar "maske yok" yanıtı ile karşılaşıyor.

Ekleme: 14.05.2020 17:25:07 / Güncelleme: 14.05.2020 17:27:10 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Devletin, depolar aracılığı ile gönderdiği maskelerin yaklaşık 10 gündür tükendiğini ama eczanelerin para karşılığında maske temin edebileceğini ifade eden Eczacılar Odası Siirt Temsilcisi Bengin Bilek, vatandaşlardan şu ana kadar maske ile ilgili bir şikâyet gelmediğini kaydetti.

Vatandaşlardan ücretli dahi olsa maske bulamadıklarına dair bir şikâyet gelmediğini bir sıkıntı varsa en yakın zamanda tüm eczacıları bu konuda uyaracaklarını belirten Bilek, maske sorunun çözülmesi için gerekli girişimlerin yapılacağını ifade etti.

Meslektaşlarımın etik dışı bir hareket içerisinde bulunacaklarına inanmıyorum

Normal şartlarda vatandaşların ücretli olarak maskeye ulaşabilmesi gerektiğini dile getiren Bilek, "Az önce de depo ile yaptığımız görüşmede, devletin depolara ücretsiz tahsis ettiği maskelerin tükendiğini öğrendik. Eczaneye maske gelmediğinde eczacının vatandaşa maskeyi vermek gibi bir durumu yok. Coronavirus ile canla ve başla mücadele eden meslektaşlarımın etik dışı bir hareket içerisinde bulunacaklarına ihtimal vermiyorum. Maskenin ellerinde bulunması durumunda vermemek gibi bir durumları yok, eczacılar maskeden bir kar elde etmiyorlar." dedi.

 

En yakın zamanda tüm meslektaşlarımızı maske konuda uyaracağız

Şu anda eczanelerde ücretsiz maske sıkıntısının bulunduğunu ve deponun elinde de ücretsiz maske kalmadığı için eczanelere gönderemediğini belirten Bilek, "Bu konuda vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olmalarını talep ediyorum. Şimdiye kadar vatandaşlardan ücretli dahi olsa maske bulamadıklarına dair bir şikâyet gelmedi. Ama madem böyle bir sıkıntı var bizler de en yakın zamanda tüm meslektaşlarımızı bu konuda uyaracak, en azından devletin dağıttığı maskelerin tükenmesi durumda eczanelerin maskeleri para karşılığında temin etmesini sağlayacağız." diye konuştu

Vatandaşların maskeleri ücretsiz temin edebilme hakkı devam etmektedir

Vatandaşların Pazartesi saat 10.00’da kendilerine gönderilmiş kod ile eczanelerden ücretsiz maske temin edebileceklerini belirten Bilek, vatandaşların maskeyi ücretsiz temin edebilme hakkının devam ettiğine dikkat çekti,

Bilek, "Eczaneler devletin gönderdiği maskeleri temin etmek gibi bir durumu olmayabilir ama ücretli de olsa depolardan temin edebileceğiniz maskeleri bulundurmak için elinizden geldiği kadar çaba gösterin. Temsilcilik olarak elimizden gelen neyse yapmaya hazırız. Siirt’e tahsis edilen ücretsiz maskelerin Malatya’dan Pazartesi günü elimize ulaşacağının haberini almış bulunuyorum." dedi. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar