Engelliler Derneği Başkanı: Ömrünün tamamını evinde geçiren engelliler var

Türkiye Görme Engelliler Derneği Batman Şube Başkanı Adnan Kaya, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Ekleme: 12.05.2020 23:15:04 / Güncelleme: 12.05.2020 23:18:49 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için 

Bu haftada engellilerin yaşadığı problemler ve bu problemlerin ortadan kaldırılmasına yönelik çözüm önerilerinin tartışıldığını belirten Kaya, "Ülkemiz ve dünyada engellilerle ilgili gelişen teknoloji ve yeni imkânlar gözler önüne serilir ve olumlu gelişmelerle ilgili şahıs, kurum ve ülkeler takdir edilir. Ancak bu yıl Covid-19 nedeniyle birçok etkinlikte olduğu gibi engelliler haftası etkinliklerinde de mümkün olduğu kadar evlerimizde kalıp sesimizi sanal platformlarda duyurmak zorundayız." dedi.

İnsanın yaşama hakkının kutsal ve engellenemez olduğunu vurgulayan Kaya, "Bu konu insan hakları bildirgesinde de güvence altına alınmıştır. Birçok insanın evlerine kapanmak zorunda kaldığı bu dönem ve tüm bu yaşadıklarımız, aslında hepimize de bir mesaj vermek zorundadır. Yıllardır virüs sebebiyle değil engeli sebebiyle, engelinden kaynaklı yaşadığı ön yargılar sebebiyle, alamadığı eğitim sebebiyle, istihdam edilememesi sebebiyle, neredeyse ömrünün tamamını evinde geçirmek zorunda kalan on binlerce kaderdaşımız mevcut. Bu dönem hepimize bir şeyler anlatmak zorunda. Daha çok çalışmamız gerektiğini, daha fazla insana ulaşmamız gerektiğini, özgürlüğün önemini, bağımsızlığın değerini… Bu dönem hepimizin sağlığı için evde kalması ne kadar zaruri ise bizler şunu anladık ve biliyoruz ki; bu olağanüstü dönem bittiğinde dışarı çıkmak, hayata katılmak ve en önemlisi daha yüksek sesle ben varım demek de o kadar önemlidir. Engellerimizin bize engel olmaktan çıktığı, özgürleşebileceğimiz bağımsızlaşabileceğimiz nice güzel günlere." ifadelerini kullandı.(İLKHA)