Fatma Şahin: "ABD'nin 'Gaziantep'e seyahat etmeyin' uyarısı kaldırıldı"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, emperyalist ABD Büyükelçisi David Satterfield ile telekonferans aracılığıyla bir görüşme yaptı.

Ekleme: 12.05.2020 20:20:09 / Güncelleme: 12.05.2020 20:43:21 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Görüşmede Satterfield'in, ABD vatandaşlarına yapılan “Gaziantep'e seyahat etmeyin” uyarısının kaldırıldığını söylediği öğrenildi.

Büyükelçi ile yaptığı görüşmenin ardından kentteki gazeteciler ile bir araya gelen Şahin, ABD'nin “Gaziantep'e seyahat etmeyin” uyarısının “güvenli bölge”ye dönüştürüldüğünü belirtti.

Toplantı sonrası bölgenin kategorisinin düşürülmesi hakkında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kararın bölge ve şehri yakından ilgilendirdiğini belirtti.

Şahin, “Yıllardır bu şehrin güvenli olduğu, diğer şehirlerden hiçbir farkı olmadığı hakkında büyük bir mücadele verdik. Özellikle Fırat Kalkanı ile beraber bölgenin güvenli bir noktaya geldiğini, yurt dışından gelecek olan vatandaşların ve turistlerin bu bölgeye gelirken Amerika’nın kendi vatandaşlarına seyahat uyarısı yaptığını ve bunun bize büyük bir zarar verdiğini anlattık. Yeni bir büyükelçi atandı, onunla da görüşmelerimizi yaptık. İngiltere burayı yeşil bölgeye aldığını ve Gaziantep’in de Amerika Birleşik Devletleri tarafından güvenli ilan edilmesini söyledik. Büyükelçi de konferansta Türkiye’nin bütün sınırlarını güvenli hale dönüştüğünü, gelecek olan Amerikan vatandaşlarına Türkiye’nin bütün şehirlerinin güvenli olduğunu söyleyeceklerini dile getirdi.” dedi.

Satterfield’in yaptığı bu açıklamanın, şehrin ve bölgenin geleceği açısından Gaziantep’in hem üretim hem de turizm ve gastronomi merkezi olma hedefine giderken bunu sağlaması açısından çok önemli bulduğunu belirten Şahin, “Bu karar alınırken tabi Türkiye’nin güçlü sağlık sistemi, Avrupa’nın en güvenli ülkelerden biri ilan etmesi ve güvenlik için yürüttüğümüz harekatların büyük önem arz ediyor. Kapadokya’ya gelen Asya turistinin buraya getirmek büyük bir hedefti. Amerika’nın eski uyarısı Japon turistinin bölgeye gelmesini engelliyordu.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)







Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar