İstanbul Sözleşmesini İPTAL EDİN!

İstanbul Sözleşmesi'nin ailede ve toplumda çok yönlü olarak tahribata yol açtığına dikkat çeken Prof. Dr. Sefa Saygılı, hükümetin bu konuyu TBMM'ye taşıyarak iptal edilmesini sağlaması gerektiğini söyledi.

Ekleme: 12.05.2020 10:17:49 / Güncelleme: 12.05.2020 14:06:52 / Kadın Aile
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Nizamettin Aşkın-İSTANBUL

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve 6284 sayılı sözde Aileyi Koruma Kanunu gibi maddeleri içerisinde barındıran "Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dayalı Avrupa Konseyi Sözleşmesi" bundan 9 yıl önce kabul edildi.

MECLİSTEN 26 DAKİKADA GEÇTİ!

TBMM'den 26 dakikada geçen sözleşme, İstanbul'da imzalandığı için toplum tarafından İstanbul Sözleşmesi olarak biliniyor. Macaristan'ın toplum yapısına uymadığı gerekçesiyle parlamentoda reddettiği, Rusya ve Ermenistan gibi ülkelerin bazı maddelere şerh koyarak imzaladığı İstanbul Sözleşmesi, 11 Mayıs 2011 tarihinde Türkiye hükümeti tarafından şerhsiz olarak kabul edildi.

"BATILILAR, İSTANBUL SÖZLEŞMESİYLE İSTANBUL FETHİ'NİN İNTİKAMINI ALIYOR"

Sözleşmenin kabul edilmesinin 9'uncu yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefa Saygılı, İstanbul Sözleşmesinin din, aile ve ahlak düşmanı bir sözleşme olduğunu, toplum yapısını bozduğunu söyleyerek sözleşmenin hükümet tarafından meclise taşınarak iptal edilmesi gerektiğini vurguladı. Saygılı, "Maalesef 11 Mayıs aile yapımızı, insanlığımızı, cinsiyet dağılımımızı hiçe sayan bir sözleşmenin imzalandığı gün. Adı, 'Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dayalı Avrupa Konseyi Sözleşmesi' olarak geçiyor. Bu sözleşme, İstanbul'un fethedildiği ayda imzalandı. İstanbul Fethi gibi İstanbul Sözleşmesi denmesi, İstanbul'da imzalanması tesadüf değildir. Batılılar, haçlılar adeta İstanbul Fethi'nin intikamını alıyorlar." dedi.

"SAPKINLIKLARIN DAYANAĞI İSTANBUL SÖZLEŞMESİ"

"İstanbul Sözleşmesi, köklü mazimize dayanan, ahlaki olgunluğa erişmiş aile yapımızı bertaraf etmek için çıkarılmıştır." diyen Saygılı, "Bu sözleşmeye maalesef ilk imza atan ve ilk olarak kabul eden ülke olmamız bizi çok üzmektedir. Bu sözleşme ile maalesef birçok değişiklikler oldu. İstanbul Sözleşmesi din, aile ve ahlak düşmanı bir sözleşmedir. Bütün sapkınlıkların yasal dayanağıdır. Bunu en son Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş'ın hutbesinde; fuhuş, zina ve eşcinsellik gibi birtakım sapkınlıklara karşı çıkmasına verilen cevapta gördük. Gerek baroların gerekse bir takım insan hakları derneklerinin cevabında gördük. Hepsinin dayanağı maalesef bu bahsettiğimiz 11 Mayıs'ta imzalanan İstanbul Sözleşmesi'dir." diye konuştu.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZI, BUNA KARŞI ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ"

Bu sözleşme ile birlikte geleneklerimizde olan erkek rolünün alt üst edildiğini belirten Saygılı, şöyle konuştu: Toplum yeni bir yumrulmaya doğru gitmektedir. Bu sözleşmenin muhakkak iptal edilmesi gerekiyor. Macaristan parlamentosu, bu sözleşmeyi kabul etmeme kararı aldı. Biz Macaristan kadar da mı olamıyoruz? Pek çok Avrupa ülkesi de bu sözleşmeye çekinceler koyarak, bazı maddelere şerh koyarak imzaladılar. Ama maalesef Türkiye olduğu gibi kabul etti. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve milletimizi buna karşı çıkmaya davet ediyoruz.

"6284 SAYILI KANUN, KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ AZALTMIYOR AKSİNE ARTTIRIYOR"

6284 sayılı kanunun dışarıdan kadını koruyor gibi görünse de aslında korumadığını söyleyen Saygılı, yasanın sebep olduğu tahribat ile ilgili şunları söyledi: Bu yasa çıktıktan sonra kadın cinayetleri çığ gibi arttı. Elbette kadına karşı yapılan şiddete bütün insanların karşı çıkması gerekiyor. Kadınlar dediğimiz; bizim annelerimiz, kızlarımız, kardeşlerimizdir. Kadın-erkek toplumda, ailede bir bütündür. Burada bir ayrım yapmak doğru değildir. Bu kanunda şiddetin tanımı belli değildir. Burada muğlak bir şiddet ifadesi var. Bir kadın eşinden para istese ve erkek müsait olmadığını, yanında para olmadığını söylese bu bile ekonomik şiddet olarak geçiyor. Bu şekildeki her türlü hareket şiddet olarak kabul ediliyor ve maalesef hemen mahkemelerde erkeğin savunmasını almadan kadının ifadesi doğru kabul edilerek erkek 6 ay evden uzaklaştırılıyor. Karı-koca arasına bir düşmanlık, bir kin ve nefret giriyor. Bu kadına şiddeti azaltmıyor aksine arttırıyor.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TOPLUMDAKİ TAHRİBATIN BAŞIDIR VE MUTLAKA İPTAL EDİLMELİDİR"

Hükümetin de bu sözleşmeyi meclise tekrar getirerek iptalini sağlaması gerektiğini vurgulayan Saygılı, "Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu bir nas değildir. Maalesef daha dün, bazı milletvekillerimizin, 'Bu kanunu grup başkanvekillerimiz getirdiği zaman okumadan, incelemeden onayladık. Pişmanız, üzüntülüyüz.' şeklindeki açıklamalarını okudum. Bu sözleşme tekrar meclise getirilip iptal edilmelidir. Çünkü aile toplumun temelidir. İstanbul Sözleşmesi bu tahribatın başıdır ve mutlaka iptal edilmelidir." diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar