BU AH DİNMELİ!

28 Şubat, FETÖ ve karanlık odakların iş birliği ile zindanlara atılan mağdurlara adalet gelmek bilmedi! Cezaevinde kolon kanserine yakalanan Şehmus Alpsoy ve ağır hastalıkları bulunan 73 yaşındaki babası Mehmet Emin Alpsoy’un serbest bırakılmaması büyük tepki topluyor. Alpsoyların acılı ailesi ve kamuoyu, bu ahın dinmesi için mağdurların derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Ekleme: 12.05.2020 04:54:28 / Güncelleme: 12.05.2020 09:47:14 / manşetler
Destek için 

Mehmet Şakir Direkçi/DOĞRUHABER

İslami kimliklerinden dolayı 28 Şubat zihniyeti ile FETÖ yargısının kumpasları sonucu ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilen kolan kanseri hastası Şehmus Alpsoy ve yaşlı babası Mehmet Emin Alpsoy'un (73) son çıkan yargı paketinden yararlandırılmamasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Başta Alpsoy ailesi olmak üzere kamuoyu, baba ve oğulun tahliye edilmesi için yetkilileri harekete geçmeye çağırdı.

Şehmus Alpsoy'un eşi Suat Alpsoy, eşinin kolon kanseri olduğunu, birkaç kez ameliyat edildiğini ancak Covid-19 salgını nedeniyle hastaneye bile gidemediğini ve adeta ölüme terk edildiğini belirterek kronik hastalıkları nedeniyle bu sürecin daha da zorlaştığını söyledi.

 "EŞİM BELKİ DE ÖMRÜNÜN SON GÜNLERİNİ YAŞIYOR"

Eşinin son tomografisinin temiz çıkmadığını belirten Alpsoy, "Temiz çıkmamasına rağmen aradan 3 ay geçti ve halen hastaneye götürmediler. Normalde dışarıda 2-3 gün sürecek bir işlem orada aylarca sürüyor. Şimdi de 'Koronavirüs çıktı' diye randevu alınamıyor. Eşimle en son görüştüğümde 'hissediyorum kitle büyümüş' diyordu. Bundan dolayı da büyük abdestini yapamıyor. Sancıdan duramıyor ve beli ağrıyor. Zaten sürekli torba ile yaşıyor. Belki de ömrünün son günlerini yaşıyor, bilmiyoruz. Çünkü hastalığı tekrarlamış durumda. Eşim, hastalığın son evresindedir." dedi.  

“BİRİ KANSER HASTASI, DİĞERİ YAŞLI VE HASTA İKİSİ DE BAKIMA MUHTAÇ”

Yeni infaz yasasının yeni çıktığı dönemde yasanın beklentilerden olduğu görüşünü paylaşan Alpsoy, "Eşim kanser hastası olduğu için en büyük risk grubunda ve kayınpederim 75 yaşında hem hasta hem yaşlı o da risk grubundadır. İkisi de son çıkan yasadan faydalanmadı. Bu zulümden başka ne olabilir? Bu yasadan bir umudumuz vardı. Bize de 'adalet gelir' diye umut ediyorduk. Ama maalesef adalet gelmedi. Son olarak Sayın Cumhurbaşkanımıza, Adalet Bakanına bütün herkese sesleniyorum: 'Allah rızası için bırakın bu adamlar evlerinde ölsün.' Evlerinde yaşasınlar demiyoruz, evlerinde ölsünler.

“EŞİMİN ELLERİ YAŞLILIKTAN DOLAYI TİTRİYOR”

Mehmet Emin Alpsoy'un eşi ve Şehmus Alpsoy'un annesi Rabia Alpsoy, "Hem oğlum hem eşim hastadır. Eşim ve oğlumun cezaevinden yaptıkları telefon aramalarında durumlarının kötü olduğunu söylüyorlar. Kendilerine bile bakacak durumda değiller. Şehmus, durumunun çok kötü olduğunu söylüyor. Hastaneye gitmesi gerekiyor ancak götüremiyorlar hatta randevu bile almıyorlar. 21 sene oldu içeridedirler. Eşim 70 yaşın üzerinde, artık elleri yaşlılıktan dolayı titriyor. Eşim artık kendine bakamıyor. Biz de onlarla beraber mağdur oluyoruz. Artık beraatlarını istiyoruz. O kadar hırsız ve her türlü mahkûmu bırakıyorlar artık oğlum ve eşimi de bıraksınlar. Sayın Cumhurbaşkanımızdan eşim ve oğlumun beraatlarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

28 ŞUBAT MAĞDURU ALPSOYLARA SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK DESTEK

Hür Ekip Sosyal Medya Platformu tarafından, 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağdurlarından kanser hastası Şehmus Alpsoy ile yaşlı babası Mehmet Emin Alpsoy için bugün başlatılan “Adalet İstiyoruz” hashtaga binlerce sosyal medya kullanıcısı destek verdi.

Kısa sürede Trending Topic (TT) olan hashtag çalışmasına destek veren sosyal medya kullanıcıları, yaşatılan hukuksuzluğa bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu.

​İslami kimliklerinden dolayı 28 Şubat zihniyeti ile FETÖ yargısının kumpasları sonucu ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm edilen kolan kanseri hastası Şehmus Alpsoy ve yaşlı babası Mehmet Emin Alpsoy'un (73) yeni infaz paketine dâhil edilmemelerine Sosyal Medya Platformu HÜR EKİP tarafından “Adalet İstiyoruz” etiketiyle başlatılan çalışmayla tepki gösterildi.

BİNLERCE KİŞİ BABA VE OĞULA ÖZGÜRLÜK DİYE HAYKIRDI!

HÜR EKİP öncülüğünde başlatılan hashtag, çok kısa sürede Trend Topic (TT) olurken, 5 saat boyunca yer aldığı Türkiye gündeminde, siyasetçiler, gazeteciler, yazar ve binlerce sosyal medya kullanıcısı destek verdi.

HÜDA PAR Sözcüsü Şehzade Demir: “Adaletin olmadığı bir dünyada insanlık da olamaz. Önce insan öncelik adalet misyonumuz gereği hiç kimsenin hiç bir gerekçe ile ötekileştirilmediği bir dünya için adalet istiyoruz.”

Gazeteci Yaşar Yavuz: “21 yıldır suçsuz yere zindanda tutulan kolon kanseri hastası Şehmus Alpsoy ve 73 yaşındaki babası Mehmet Emin Alpsoy artık serbest bırakılmalıdır.”

“ADALETİN SAĞLANMASI İÇİN DAHA NE KADAR BEKLENECEK?”

Mustazaflar Cemiyeti: “28 Şubat süreci mağduru hasta mahkumlar baba-oğul M.Emin Alpsoy ve Şehmus Alpsoy başta olmak üzere zindandaki diğer mazlumlara adaletin gecikmiş olması vicdanları yaralamaktadır. Adaletin sağlanması için daha ne kadar beklenecek?”

Yazar Mehmet Ali Gönül: “Şeyhmus Alpsoy 51 yaşında ve 21 yıldır cezaevinde. 73 yaşındaki babası M. Emin Alpsoy da yıllardır cezaevinde. Ve ikisi de hasta. Bu zulüm ne zaman sona erecek! Alpsoy ailesine ve zindandaki diğer mazlumlara hemen şimdi adalet istiyoruz!”

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Abdullah Aslan: “Vicdanı dumura uğramamış herkesi bu sese kulak vermeye çağırıyoruz! Tüm mazlum ve mağdurlar için; kimseden mal, mülk, servet, mevki, makam, şöhret istediğimiz yok; herkes için adalet istiyoruz.”

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Hasan Şahin: “Bir devleti ayakta tutan en önemli unsur adalettir. Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır. İslam’ı hayat tarzı olarak kabul ettikleri için zulme uğrayan ve yıllardır zindanlarda unutulan mazlumlar için adalet istiyoruz.”

“DİLE KOLAY 21 YIL ZİNDAN HAYATI ADALET İSTİYORUZ HEMEN ŞİMDİ”

Doğruhaber Gazetesi Genel Müdürü Mehmet Özcan: “28 Şubat’ın mimarları negatif olsa da kurdukları düzenek aktif… 28 Şubat zorbalarınca tutuklandılar. Baba 73 yaşında, hasta oğul 51 yaşında kanser. Dile kolay 21 yıl zindan hayatı adalet istiyoruz hemen şimdi.”

HÜDA PAR GİK Üyesi Hüseyin İmir: “JİTEM, FETÖ ve devlet içerisinde çöreklenmiş derin klikler tarafından yapılan insanlık dışı işkencelerle hazırlanan dosyalarla mahkûm edilen tüm hükümlülere adalet istiyoruz.”

HÜDA PAR GİK Üyesi Mehmet Eşin: “Tarihte 'Sultan' ünvanıyla ilk hitap edilen hükümdarın adaletinden dolayı Gazneli Mahmut olduğu söylenir. Mazlumlara karşı adil olun ki sultan olasınız.”

HÜDA PAR Medya: “Merhum Mehmet Yavuz başkanımız, ‘Herkes için her konuda şartsız ve pazarlıksız adalet istiyoruz.’ demişti. Aradan geçen onca yıla rağmen bu istek halen değişmedi. Ve yeniden haykırıyoruz, “Hasta ve mağdur mahkumlar için koşulsuz adalet istiyoruz.”

“ADALETİN EN KÖTÜSÜ GEÇ TECELLİ EDENİDİR”

Metin Turan: “Adil olun, ateşten azade olun. Adaleti ayakta tutun devlet yaşasın, insanlık huzur bulsun. 28 Şubat mağdurları ve bütün haksızlıklar için adalet istiyoruz.”

HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu Başkanı İsa Aydın: “İlahi hukuk ve vicdan üzerine inşa edilmiş tüm hukuk sistemleri böyle hukuksuz bir uygulamaya izin vermez. Adalet herkes için olmalıdır. Tüm mahkûmlar ve bunlar gibi mazlumlar için adalet istiyoruz”

Muhammed Şerif Durmaz: “Şehmus Alpsoy ve babası başta olmak üzere tüm hasta mahkûmlar için cezaevleri cenaze evlerine dönüşmeden gerekli adımlar atılmalıdır. Zira zamanında atılmayan adımların, iş işten geçtikten sonra atılmasının hiçbir kıymet-i harbiyesi yoktur, olmayacaktır.”

Habernas: “Zindanda olmak başlı başına bir zulüm, bir de hasta olarak zindanda olmak zulümlerin en katmerlisi değil mi? İllaki bu insanlar ruhlarını Rabblerine teslim ettiklerinde mi sesimizi çıkaracağız. Adaletin en kötüsü geç tecelli edenidir.”