Yaşlılar aylar sonra sokağa çıkmanın sevincini yaşadı

Gaziantep'te 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olan vatandaşların 4 saatlik sokağa çıkma izninin başlamasıyla yaşlılar kendilerini sokaklara attı.

Ekleme: 10.05.2020 14:25:06 / Güncelleme: 10.05.2020 14:26:29 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Coronavirus önlemleri kapsamında 65 yaş üstü ile kronik hastalığı olan vatandaşlara getirilen sokağa çıkma yasağı bugün esnetildi. Yeni tip Coronavirus (Covid-19) nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile uzun bir aradan sonra sokağa çıktı.

Gaziantep'te yaşlılar saatler 11.00'e geldiğinde evlerinden sokaklara çıkmanın keyfini yaşadı. Sokağa çıkan 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar, genellikle yürüyüş yaptılar. Yaşlılar, 4 saat sokağa çıkma izninin verilmesi üzerine aylar sonra sokağa çıkmanın mutluluğunu yaşadı.

video

Parklarda oturarak güneşli havanın tadını çıkaran kimi yaşlılar eşleri ve yakınları ile birlikte, kimisi de tek başına sokağa çıktı. Özellikle Tarihi Antep Kalesi ve çevresi başta olmak üzere park ve caddelerde 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar yoğunlukla görüldü.

"Bu sene camiden ve cemaatten uzak olarak Ramazan'ı geçiriyoruz"

Aylar sonra dışarı çıkmanın sevincini yaşadığını belirten 69 yaşındaki Mehmet Türker, "Yaklaşık 2 aydır evdeyiz. Evin içerisinde hareketsiz kalmamak için sürekli egzersiz yaptık. Bugün de bu izin bizim için çok güzel oldu. Çünkü dışarıya çıkmak, hareket etmek daha güzel. Tabi tedbirli olunması gerekiyor. Bu hastalığı hafife almamalıyız. Normalde Ramazan ayını camilerde dolu dolu geçiyorduk. Camilerde teravih namazı, mukabele sohbetimiz vardı. Komşularla, akrabalarla ve cami cemaati ile kaynaşarak Ramazan ayını geçiriyorduk. Ama bu sene camiden, cemaatten, cemiyetten uzak olarak Ramazan'ı geçiriyoruz. Ama Ramazan'ı evimizde yaşamaya çalışıyoruz." dedi.

"Bu sene baharı bile yaşamadık"

Aylar sonra verilen 4 saatlik iznin kendileri için çok iyi olduğunu belirten 69 yaşındaki Necmettin Işıklı da "Artık evlerde bunaldık, sanki cezaevine düşmüştük. Vücudumuz ağrıyor, nefes alamıyoruz. Aylar sonra bugün dışarı çıkmak bizim için mucize oldu. Tabi hastalığın yayılmaması için buna katlanacağız. Bu sene baharı bile yaşamadık. Ama bugün hava güzel, bugün baharı yaşadık. Bizim için bu izin de iyi oldu, biraz daha dolaşıp eve gideceğiz." ifadelerini kullandı.

"Hafta içinde de belli gün ve saatlerde izin verilirse iyi olur"

Evde sıkıldıklarını ve bu nedenle verilen iznin kendileri çok iyi olduğunu belirten 67 yaşındaki Haydar Yılmaz "Bu güzel havada bize böyle bir fırsat verildiğinden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Ama bir sorunumuz var. Maaşımızı çekemiyoruz, paramız azaldı ve cebimizde para kalmadı. Faturalarımızı ödemede zorlanıyoruz. Ancak komşulardan, akrabalardan rica ediyoruz. Hafta içinde de belli gün ve saatlerde izin verilirse iyi olur." diye konuştu.

"Evde sürekli ibadet yaptığım için sıkılmadım"

Evde kaldığı süreci ibadetle geçirdiği için pek fazla sıkılmadığını belirten 73 yaşındaki Mehmet Hanifi Erşener ise, şunları söyledi:

Ben bir dakika bile sıkılmadım. Allah'ın izniyle evimde ibadetimi yaptım. Sürekli salâvat ve zikirler çekiyorum. Allah'a hamdolsun Müslüman'ız, hiçbir sıkıntımız yok. Allah'a inancımız var. Eğer ölüm gelecekse bir şeyler vesile oluyor. Tabi ki tedbirimizi de almak zorundayız. Bugün 4 saat izin verildi. Bugün saatin 11.00 olmasını bekledim. Ağabeyimin yanına geldim. Normal zamanlarda da Antep Kalesinin eteğinde zaman geçirmeye alışmışız. Bu izinle birlikte direkt buraya geldim.

Eşi ile birlikte yürüyüş yapan 74 yaşındaki Memik Uslu da üzün bir süreden sonra sokağa çıkmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler