Cenin'deki Kahire-Amman Bankası'na silahlı saldırı düzenlendi

​Batı Şeria'nın Cenin kentinde işgalci Siyonistlerin diktelerine boyun eğen Kahire-Amman Bankası'na gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu bankada maddi zarar meydana geldi.

Ekleme: 09.05.2020 17:15:05 / Güncelleme: 09.05.2020 17:21:07 / Güncel
Destek için 

Bilinmeyen silahlı şahıslarca yapılan saldırının, geçtiğimiz günlerde Kahire-Amman Bankası'nın esir ailelerinin maaş hesaplarını dondurması nedeniyle oluşan gerginlik üzerine gerçekleştiği ifade ediliyor.

Son dönemde bazı eski esirler, Filistin bankalarından bazılarının kendileriyle iletişime geçerek banka hesaplarının kapatıldığına dair tebligatta bulunduklarını açıklamıştı.

Filistin'in bir çok ulusal bankası, işgal zindanlarındaki Filistinli esirlere ait banka hesaplarının dondurulmasının "işgalci Siyonistlerin diktelerine olumlu cevap vermek" şeklinde nitelendirdi.

Filistin Esir Kulübü, geçen ay Filistinli esirler ve aileleriyle ilişkiye geçen ve banka hesabı açan tüm şahıs, kurum ve bankaların takibata uğrayacağı ve cezalandırılacağına ilişkin Siyonist işgal makamları tarafından askeri bir karar alındığını deşifre etmişti. (İLKHA)