Şırnak Valiliğinden yeni yapılan konutlara ilişkin açıklama

Yaşanan olaylar nedeniyle tahrip olan konut ve iş yerleriyle ilgili Şırnak Valiliği, il merkezi ve ilçelerinde yapımı tamamlanan konutların dağıtımına ilişkin bir açıklamada bulundu.

Ekleme: 07.05.2020 22:05:06 / Güncelleme: 08.05.2020 04:45:34 / Güncel / Şırnak Haberleri
Destek için 

Şırnak Valiliğinin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, şehir merkezi başta olmak üzere Şırnak ve ilçelerinde, şu ana kadar 10 bin 155 konutun inşa edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Şırnak ilimiz merkez ve ilçelerimizde terör eylemleri nedeniyle yaşanan tahribat neticesinde konut ve iş yerleri yıkılmış olan hak sahibi vatandaşlarımız için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından TOKİ ve Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü marifetiyle inşa ettirilen konut ve işyerleri ile ilgili olarak; Şırnak İlimiz Merkez ve İlçelerimizde toplamda 10 bin 155 konut inşa edilmiş olup 7 bin 51 konutun kuraları çekilmiş, 6 bin 573 konut ile 301 dükkânın anahtarları teslim edilmiştir." ifadelerine yer verildi.

"İnşa edilen konut ve dükkanların anahtar teslim işlemleri devam etmektedir"

İnşa edilen konutlarla ilgili detayların yer aldığı Valilik açıklamasında, "Bu kapsamda; Şırnak merkezde, 9 etapta yapılan toplam 5 bin 716 konut ve 300 işyerinden, yapımı tamamlanan 5 etapta toplam 2 bin 963 konut ve 138 işyerinin kurası çekilmiş olup 2 bin 761 konut ve 126 işyerinin anahtarları teslim edilmiştir. 202 konut ve 12 dükkânın anahtar teslim işlemleri ise devam etmektedir." denildi.

Bahçelievler Mahallesi'nde 2 etapta, toplam bin 154 konut için çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, bu konutlar için Mayıs-Haziran ayları içerisinde kura çekiminin yapılmasının planlandığı ifade edildi.

Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 986 konutun inşaat çalışmalarının tamamlanmasını ardından bu etap için de kura çekiminin temmuz ayında yapılmasının öngörüldüğü açıklandı.

"Kuraya dahil olmamış hak sahipleri için kuralar yarın çekilecek"

Açıklamada, daha önce kurası çekilmiş olan 6 etapta kalan daireler için, henüz kuraya dâhil olmamış hak sahiplerine yönelik olarak 8 Mayıs 2020 Cuma günü kura çekileceği belirtildi.

Valilik açıklamasında, "Etap dışında (TOKİ uygulama alanı dışında) kalan hak sahibi vatandaşlarımıza yönelik olarak öncelikle kuraya dâhil edilebilmelerine ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Mayıs-Haziran ayları içerisinde etap dışında kalan vatandaşlarımız için kura yapılması planlanmaktadır." ifadelerine yer verildi.

İlçelerde yapımı tamamlanmış konutlar ve anahtar teslimi ile ilgili detay bilgiler:

İlçelerle ilgili yapılan detaylandırma açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

"Cizre ilçesinde; 3 bin 69 konutun yapımı tamamlanmış, 2 bin 718 konutun anahtarları teslim edilmiş ve halen sözleşmesini yeni imzalayan vatandaşların anahtar teslimleri devam etmektedir.

Silopi ilçesinde; 840 konutun yapımı tamamlanmış, 794 konutun anahtarları teslim edilmiştir.

İdil ilçesinde; 512 konutun yapımı tamamlanmış, 496 konut anahtarı teslim edilmiştir." (İLKHA)