İşgalci siyonistler bir Filistinliyi şehid etti, iki kişiyi de esir aldı

İşgalciler, bugün sabahın erken saatlerinde Biru's-Seba kentinde bir araçta bulunan Filistinlilere ateş açarak bir kişiyi şehid ederken, Kudüs ve El-Halil'de yaptığı baskınlarla da 2 Filistinli'yi özgürlüğünden alıkoyarak esir aldı.

Ekleme: 07.05.2020 20:40:05 / Güncelleme: 07.05.2020 20:54:28 / Güncel
Destek için 

İlk olay, Biru's-Seba kentinde meydana geldi. İşgalci siyonistler, bir aracı önce takibe aldı, yaptığı tacizlerin ardından başlayan kovalamaca fiili saldırıya dönüştü.

Saldırmalarından şüphelendikleri iddiasıyla Negevli bir grup Filistinliyi takip eden işgalciler, yaptıkları birkaç taciz ateşinin ardından, araca doğrudan ateş açmaya başladı. Açılan ateş sonucu araçta bulunan bir Filistinlinin şehid olduğu belirtildi.

Siyonist işgalcilerin bir diğer hedefi ise, Kudüs ve El-Halil kentleri oldu. Şafak vaktinde evlerine düzenlenen baskınla evleri yağmalanan bir Filistinli çocuk Kudüs'te, bir genç de Batı Şeria'nın El-Halil kentinde esir edilerek işkence merkezine götürüldü.

İşgalciler, Mescid-i Aksa'nın güneyinde yer alan Silvan beldesinde bir eve düzenledikleri baskınla çocuk yaştaki bir Filistinliyi alıkoyarak işkence merkezine götürdü. 

Öte yandan Batı Şeria'nın El-Halil kentinde, bir eve baskın düzenleyen ve evi yağmalayan işgalcilerin, Filistinli bir genci alıkoyarak bilinmeyen bir yere götürdükleri belirtildi.

Dün gece Silvan'daki Ayn el-Luzah Mahallesine saldıran işgalcilerin, araç sürücülerinin kimliklerini incelediği, mahalleye rastgele ses bombaları atarak ateş açtıkları bildirildi. 

Ayrıca işgal rejimi, Kudüs'ün kuzeydoğusunda kalan el-İseviyye beldesine sık sık baskınlar düzenlemeye, saldırılar gerçekleştirerek korku ve panik oluşturmaya çalışıyor. (İLKHA)