Batmanlı baklavacıların gözü bayram siparişlerinde

Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler nedeniyle üretim kapasiteleri yüzde 20’lere düşen Batmanlı baklava üreticileri, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bayramlık için baklavaya talebin artmasını bekliyor.

Ekleme: 07.05.2020 18:25:05 / Güncelleme: 07.05.2020 18:38:13 / Güncel / Batman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Her yıl Ramazan ayında iş yoğunluğu yaşadıklarını, bayrama yaklaşınca ek mesai yaptıklarını, bu yıl Covid-19 salgını nedeniyle tereddütlü olduklarını belirten işletme sahipleri, şimdiden bayram için gelecek baklava siparişleri için hazırlık yapacaklarını söylüyor.

Coronavirus’ten dolayı işlerinin yüzde yirmilere düştüğünü belirten İşletme sahibi İbrahim Kümet, sokağa çıkma yasakları işlerini ciddi anlamda etkilediğini ifade etti.

Kümbet, “Dışarıya çıkan insan sayısının azalması işlerimizi etkiledi. Normalde bir tepsi baklava alan müşterilerimiz, yarım kilo elmaya başladı. Düğün ve nişanların da iptal olması bizi bayağı etkiledi. Şu anda nişan, düğün yok işlerimiz yüzde 20’lere kadar düştü. 34 yıldır baklava ve pastane sektöründe personellerimizle beraber emek veriyoruz. Virüsten dolayı çok mağdur olduk. İşlerimiz durma noktasına gelmesine rağmen personellerimizi, dostlarımızı mağdur etmemeye çalışıyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun.” dedi.

Babadan aldığı baklava mesleğini devam ettirdiğini dile getiren Ferdi Kümet ise, şunları söyledi:

“Babamdan ve ustalarımdan öğrendiğim baklava çeşitlerini yapmaya çalışıyorum. Damak tadına çok önem veriyoruz. Vatandaşın beğenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için de işimizi severek yapıyoruz.  Bu işi severek yapmazsam damak tadı olmazdı. 35 yıldır vatandaşların tercihi olamazdık.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler