Kanser hastası 8 yaşındaki Ahmet hayatını kaybetti

Sosyal medyada 'Babama sarılmak ve iyileşmek istiyorum' dediği görüntülü mesajıyla tanınan 8 yaşındaki kanser hastası Ahmet Burhan Ataç, hayatını kaybetti.

Ekleme: 07.05.2020 13:04:26 / Güncelleme: 07.05.2020 13:46:20 / Güncel
Destek için 

DOĞRUHABER

Annesinin yurt dışı çıkış yasağı bulunan ve tedavi için Almanya'ya gönderilen ancak geç kalındığı için tedaviye cevap vermeyen 8 yaşındaki Ahmet Ataç, hayatını kaybetti. Ahmet'in babası cezaevinde yatıyordu.

BABA HASTANEYE YETİŞEMEDİ

Ahmet Burhan'ın hastalığının son evresinde yoğun bakım ünitesine kaldırılması üzerine, Tarsus Cezaevinde tutuklu bulunan baba Harun Reha Ataç için savcılıktan izin talep edildi. Aileye eşlik edenler, savcılığın Harun Ataç'ın hastaneye gece değil; sabah gidişine izin verdiği bilgisini paylaştı. Ahmet Burhan'ın anne ve babası 2018'in 20 Şubat günü gözaltına alındı. Adana'da özel bir yurtta görev yapmakta olan baba Harun Ataç, FETÖ soruşturmaları kapsamında örgüt üyeliği suçlamasından tutuklandı. Anne Zekiye Ataç adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu arada yurt dışı çıkış yasağı getirilerek pasaportuna da el kondu. Aynı süreçte kanser hastası olduğu ortaya çıkan Ahmet için Almanya'daki bir onkoloji kliniğinde tedavi umudu olduğunu sosyal medyadan duyuran iki çocuk annesi Zekiye Ataç, yurt dışı yasağının kalkması talebiyle kampanya yürüttü. Anne ve Ahmet tedavi için Almanya'ya gönderildi ancak geç kalındığı için tedaviye cevap alınamadı.