Ev yapımı künefe

Öncelikle şerbet için şeker ve su kaynatılır. Kaynayınca limon sıkılır ve ocağın altı kısılır.

Ekleme: 06.05.2020 12:18:58 / Güncelleme: 06.05.2020 12:18:58 / Sağlık
Destek için 

Kısık ateşte 20 dk daha pişirilip, soğumaya bırakılır. Tereyağının 50 gramı ayrılır ve
küçük küpler halinde doğranıp oda ısısında yumuşaması beklenir.
Oda ısısına gelince, üzerine 1 kaşık pekmez dökülüp iyice homojen olana kadar yağla karıştırılır.
Kadayıflar önce didiklenir, ardından 1 parmak eninde doğranır. Kalan 100 gr tereyağı da küçük
bir cezveye alınarak ocakta eritilir ve kadayıfların üzerine dökülüp iyice harmanlanır.

■ 250 g kadayıf
■ 150 g tereyağı
■ 1 yemek kaşığı pekmez
■ 250 g tuzsuz eriyebilen
künefelik peynir (ben mozzarella peynirini tercih ettim )
■ Şerbeti için;
■ 2, 5 su bardağı şeker
■ 3 su bardağı su
■ bir kaç damla limon suyu
■ 6 adet küçük künefe kabı veya tepside de yapılabilir.

Künefe kaplarının içleri ve kenarları, pekmezli tereyağıyla bolca yağlanır.
Üzerine biraz kadayıf serilip
kadayıfın üstüne başka bir künefe kabı oturtularak iyice bastırılır.
Üzerine dilimlenen peynir dizilir ve
tekrar kadayıfla kaplanıp, tekrar künefe
kabı oturtularak bastırılır. Veya bu bastırma işlemi elle de yapılabilir, önemli
olan kadayıfın iyice sıkıştırılması.
Kısık ateşte tek tek arkalı önlü,
iyice kızarana kadar, 6-7’şer dakika pişirilir.
Ocaktan alındıktan sonra sıcakken üzerine hemen soğumuş
olan şerbetten 1 kepçe dökülür.
Arzuya göre süslenerek sıcak
sıcak servis edilir ve tadına doyum olmaz :)