Son Sözleri 'Yuva Yıkan Kanunlar' Oldu

Koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, son konuşmasında konuk olduğu bir programda aileyi yıkan yasalara işaret etmiş, "Müslüman insanlar aileyi yıkan yasalar çıkartıyorlar" diyerek tepki göstermişti.

Ekleme: 05.05.2020 10:02:38 / Güncelleme: 05.05.2020 10:02:38 / Güncel
Destek için 

Hasan Şenol-DOĞRUHABER

Yıllarca yaptığı programlarla milyonların gönlüne taht kuran İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu son konuşmasında da büyük tepki çeken aileyi yıkan yasalara dikkat çekmişti. Bekir Develi'nin Youtube kanalı Peynir Gemisine konuk olan Döngeloğlu, ""Müslüman insanlar aileyi yıkan yasalar çıkartıyorlar. Buna da yasa, kanuni düzenleme diyorlar" demişti.

"KÂBE’NİN BOŞ OLDUĞUNU GÖRÜNCE AĞLADIM"

20 Mart 2020'de katıldığı programda kendi günahlarımızdan ve hatalarımızdan ders çıkarmalıyız, diyen Ömer Döngeloğlu, "Dünya'nın bu kadar zulmü, bu kadar haksızlığı kaldıracağını düşünmüyordum. Biz şimdi koronavirüs için tedbir alıyoruz. Peki, 9 ay sonra yeni bir felaketle karşılaşmayacağımız ne malum? Bakın camiler kapalı. Biz eğer camiye az gidiyorsak artık bundan sonra daha çok gitmeliyiz. Kâbe’nin boş olduğu görüntüleri görünce ağladım." ifadelerini kullanmıştı.

"MÜSLÜMAN İNSANLAR YUVA YIKAN KANUNLAR ÇIKARIYORLAR"

Konuşmasının devamında koronavirüs salgını ile işlenen günahlar arasındaki bağlantıya işaret eden Döngeloğlu şöyle devam etmişti: "Bu salgın hastalıklar sadece bedeni çürüten hastalıklar değil. Biz bu salgını bizim başlattığımız salgınların bir sonucu olarak görmemiz lazım. Bizde namazsızlık salgını vardı. Bizde adam kayırma salgını vardı. Bizde merhametsizlik salgını vardı. Bizde zalime karşı susma salgını vardı. Müslüman insanlar yuva yıkan kanunlar çıkarıyorlar. Müslüman insanlar aileyi mahvediyorlar. Kadını-erkeği mahvediyorlar, buna da kanuni düzenleme diyorlar.Tabi ki Allah buna sabretmeyecek. "

"SÖYLENMESİ GEREKENİ SÖYLEMEK BİR VECİBEDİR"

"Biz tövbe edersek Allah bize merhamet eder" diyen Döngeloğlu, "Söylenmesi gerekeni söylemek bir vecibedir. Söylememek bir zillettir. Söylemeyip kâr mı ediyoruz?" şeklinde konuşmuştu.