Halkta Coronavirus'ten korunma tedbirlerine karşı rehavet oluştu

Haziran ayında Coronavirus (Covid-19) tedbirlerinin esnetileceği açıklamaları, Siirt halkında korunma tedbirlerine karşı duyarlılığın azalmasına ve sosyal mesafe kuralına uymamasına yol açtı.

Ekleme: 04.05.2020 21:05:18 / Güncelleme: 04.05.2020 21:11:18 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Siirt'te Coronavirus ile mücadele etmek için alınan önlemler kapsamında vatandaşlara "evde kal" çağrısı yapılmaya devam ediyor. Buna rağmen bugün Siirt'te güneşli havayı fırsat bilen halk sokaklara döküldü.

 

Coronavirus tedbirlerinin esnetileceği açıklamalarının halkta korunma tedbirlerine karşı rehavet oluşmasına neden olduğu gözlemlenirken, Coronavirus'e aldırış etmeyen vatandaşların caddelerde ve banka önlerindeki aşırı yoğunluğu dikkat çekti.

"Halk Coronavirus Siirt'e hiç uğramamış gibi davranıyor"

Siirt'in, bölge illeri arasında Coronavirus nedeni ile en fazla vakanın ve ölümün yaşandığı iller arasında yer aldığına dikkat çeken Cafer Özer, "Ben işim gereği sokağa çıkmak zorunda kaldım. Siirtliler, sanki Coronavirus Siirt'e hiç uğramamış gibi davranıyor. Vatandaşlar artık sosyal mesafe diye bir kurala da uymuyor." serzenişinde bulundu.

"İnsanların yüzde 70-80'i uyarılara uymuyor"

Coronavirus tehdidinin halen ortadan kalkmadığını ve insanların buna dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Kazım Beytekin, insanların tedbiri elden bırakmakla yanlış yaptığını söyledi.

"Virüs tamamen ortadan kalkmadan tehlike bitti diyemeyiz." diyen Beytekin, "Bence insanlar yanlış yapıyor. Ben 3 gündür evden çıkmıyorum. İşim olmamış olsaydı kesinlikle dışarı da çıkmazdım. Devlet ne kadar önlem alırsa alsın, insanlar kendini korumadıktan sonra ne anlamı var? Öncelikle insanların kendilerini korumaları lazımdır. Devlet, kişiye göre barikat kuramaz ki, insanların yüzde 70-80'i uyarılara uymuyor, insanların büyük bir kesimi de kısmen kurallara uyuyor." ifadelerini kullandı.

"Coronavirus ciddiye alınmadığı için sokaklarda büyük bir yoğunluk var"

Coronavirus hastalığının ciddiye almadığı için sokaklarda büyük bir yoğunluğun olduğunu ifade eden Ömer Baykan, "Havaların ısınmasından dolayı insanlar kendilerini sokağa atmış durumdalar ama bir tedbir alınmalı, çünkü bu hastalığın çok bulaşıcı olduğunu biliyoruz ve bunu çok ciddiye almamız gerekiyor. Havanın ısınmasından dolayı vatandaşların yüzde 70-80'i maskesiz olarak sokaklarda dolaşıyor. Ben işim gereği, zorunlu olduğumdan dolayı çıktım." diye konuştu.

"Bugün sokakların çok kalabalık olması beni şaşırttı"

İnsanların yaklaşık bir buçuk aydır devletin almış olduğu tedbirleri güzel bir şekilde uyguladığına dikkat çeken Sinan Çark, "Ben de kuralları uyguluyorum ve maske ile dışarı çıkıyorum ama insanlarımızın biraz daha sosyal mesafeye uyması hepimiz için en ideal iş olacaktır. Bugün sokakların çok kalabalık olması beni de bayağı şaşırttı. Bence insanlar ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra evine dönmeli ve devletin de daha güzel tedbirler almalı. İnşallah insanımız tedbirlere uyar da yoğun bakımda tavanı izlemektense evinde otursun daha iyidir." şeklinde konuştu.

"Böyle gitmesi durumunda Coronavirus musibeti yine çoğalır"

3-4 gündür insanların alınan tedbirlere önem vermemeye başladığını dile getiren Osman Bozat, "Coronavirus ile ilgili korunma disiplini bırakılmış durumdadır. İnsanlarımız bu şekilde yapmakla kendilerine zarar vermektedirler. Böyle gitmesi durumunda Coronavirus musibeti yine çoğalır ve bizi mahveder. Büyüklerimiz insanları virüse karşı disiplinli bir şekilde korunması noktasında uyarmalı, çünkü milletimiz çobansız yürümüyor, ille de hatırlatmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Kalabalığın oluşmaması için mutlaka bir yasak getirilmesi gerekiyor"

Vatandaşların alınan tedbirlere uyması noktasında daha sıkı önlem alınması gerektiğine dikkat çeken Ferhat Yılmaz, "Bu şeklide olmaz! Bu kalabalığın oluşmaması için mutlaka bir yasak getirilmesi gerekiyor. İnsanlar artık tedbir almıyor, ben gencim bana bir şey olmaz ama mutlaka bir yasak gelmesi gerekiyor. Bu kadar kalabalığın dışarda ne işi var? Vatandaşlar zannediyor ki virüs etkisini yitirdi ve bir şey kalmadı ama yanılıyorlar. Bu kimsenin umurunda değil insanların canı çok değersiz, insanların tedbir alıp evinde oturması gerekiyor." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler