Heyelanın kapattığı köy yolunu yaya yürüyerek aşıp...

Pervari İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hayvanlarının hasta olduğunu belirten köylülere yardım etmek için heyelanın kapattığı yolu yaya olarak aştılar.

Ekleme: 03.05.2020 17:15:10 / Güncelleme: 03.05.2020 17:16:32 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Çavuşlu köyündeki vatandaşlar, küçükbaş hayvanlarının hasta olduğunu belirterek İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinden yardım istedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Veteriner hekim Çağrı Avanaş, köylülerin talebi üzerine heyelanın kapattığı yolu yaya olarak yürüdüklerini söyledi.

Avanaş, “Köy yakınlarına vardığımızda yolun heyelan nedeniyle kapandığını görmemiz üzerine araçlardan inerek köy yolunu yaya olarak gitmeye karar verdik. Allah’a şükür sağ salim bir şekilde köye ulaştık ve köylülerin hasta olan hayvanlarını tedavi ettik. Köylüler bizden ekmek istemişlerdi bu taleplerini de karşılamış olduk.” dedi.

Hayvanların tedavisini yapmak için zorlu bir yolculuğu aştık

Siirt’in Pervari ilçesine 90 kilometre uzaklıktaki Çavuşlu köyünde üretim yapan hayvan yetiştiricisi Emin Unga’nın yardım talebi üzerine hasta olan hayvanların tedavisini yapmak üzere zorlu bir yolculuğu aşıp, köye geldiklerini ifade eden veteriner hekim Tekin Gök ise, “Hayvanları muayene ederek gerekli ilaç tedavilerini yaptı. Çiftçilerimizi destekleyen tarım personelleri olarak onların yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Köylülerin talepleri üzerine köye ekmek götürerek ihtiyaçlarını da karşılamış olduk.” diye konuştu.

Köylüler, kendilerine yardım eden İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teşekkür etti. (İLKHA)

 











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar