Viranşehirliler, evlerinde teravi namazı ve mukabele sünnetini sürdürüyorlar

​Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde asırlardır yaşatılan mukabele ve teravih namazları, Covid-19 nedeniyle camilerin kapalı olmasından dolayı evlerde yaşatılıyor.

Ekleme: 01.05.2020 16:45:13 / Güncelleme: 01.05.2020 16:46:36 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Diyanet İşleri Başkanlığının yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında camilerdeki toplu ibadet ve faaliyetlere ara vermesi nedeniyle Ramazan ayında teravih namazı ve Kur’an-ı Kerim mukabelesi evlerde sürdürülüyor.

 

Evlerini birer mescit haline getirmeye çalışacaklarını söyleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı Viranşehir Temsilcisi Mehmet Kaya, “Malumunuz bu yıl Coronavirus’tan dolayı camilerimiz ve mescitleriz kapandı. Devlet tedbir amaçlı toplu olan yerleri kısıtlamaya gitti. Her işte bir hayır vardır. Teravih namazlarımızı ve mukabelelerimizi camide yapamasak da evlerimizi birer mescit haline getirmeye çalışacağız. İnanıyoruz ki bütün Müslümanlar bu konuda duyarlıdırlar. İnşallah çocuklarımızla beraber teravihlerimizi kılmaya ve mukabelelerini yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Mescit yaptığımız odamızda itikâfa gireceğiz”

Çocuklara da dini eğitimlerini vermeye çalıştıklarını belirten Kaya, “Bizler Müslümanlar olarak her nerede olursak olalım kulluğumuzu yerine getirmeye çalışacağız. İnşallah bu Ramazan ayı Müslümanların birliğine, dirliğine sebep olacaktır. Aileler birbirlerine yardımcı olsunlar. Camiler ne kadar geçici olarak kapalı olsa da inşallah her birimiz evimizin bir odasını mescit yaparak, orada ev halkına yönelik sohbet halkaları, hatimler ve teravih namazlarımızı kılacağız. Mescit yaptığımız o odamızda da itikâfa da gireceğiz inşallah.” diye konuştu.

“Her şerde bir hikmet vardır”

Bu günleri fırsata çevirmek gerektiğini vurgulayan Ali Sar, “Dünyayı etkisi altına alan Coronavirus denen hastalık belki insanlık için şer gibi gürünse de illaki içinde hayırlı hikmetler vardır. Geçtiğimiz yıllarda camilerimize gidiyorduk, teravih ve mukabelelerimizi camilerimizde yapıyorduk. Ama çocuklarımızla iç içe değildik. Bizler işe gidiyorduk, çocuklar ise okula diyorlardı. Birbirimizden çok uzaktık, dertlerini ve sıkıntılarını bilemiyorduk. Akşamları eve geldiğimizde yorgun halimizle onlarla ilgilenemiyorduk ama Allah bugün bize bu fırsatı vermiştir. Bu fırsatı değerlendirmek lazım.” ifadelerini kullandı.

“Ramazan ayını ihya etmeye çalışıyoruz”

Konuşmasının devamında Sar şunları söyledi: “Sokağa çıkma yasağı çıktığı günlerde bizler aile olarak evimizin bir odasında beraber mukabelelerimizi, teravih namazımızı, okul ve dini kitapları okuyoruz. Yani bu şekilde programlar yaparak, Ramazan ayını ihya etmeye çalışıyoruz. Dileğim bütün Müslümanların bu musibetten bir pay çıkarıp bu Ramazan ayını bir fırsat bilerek değerlendirmeleridir.”(İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler