Şanlıurfa Barosu da cinsel sapkınlığa sahip çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, İslam’da zina ve eşcinselliğin haram olduğu açıklamasının ardından, cinsel sapkınlığı savunan İHD, Anakara Barosu’nun başını çektiği bazı çevreler, Erbaş’ın şahsında İslam’a saldırıda bulundu.

Ekleme: 29.04.2020 22:15:06 / Güncelleme: 29.04.2020 22:23:00 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın, cuma hutbesinde, “İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtıliği, Eşcinselliği lanetliyor.” açıklamasının ardından cinsel sapkınlığı savunan İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Ankara Barosu’nun ardından Şanlıurfa Barosu da Ankara ve Diyarbakır barolarını destekleyerek cinsel sapkınlığı sahiplendi.

Şanlıurfa Barosu’ndan yapılan açıklamada, “İddia edildiği gibi bir ötekileştirmenin veya bizim gibi düşünmeyenlerin değerlerinin aşağılamanın karşısında ilk saflarda yer alacağımızı belirtmek isteriz. Bununla birlikte, Diyanet işleri başkanının açıklamalarını da kabul etmediğimizi, toplumun bir kesimini küçük düşürücü, ayrıştırıcı ve faşizan bulduğumuzu ifade etmek isteriz.” denilerek cinsel sapkınlığı sahiplendikleri belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanının irad ettiği hutbede suç işlediğini iddia edilen açıklamanın devamında, “24.04.2020 tarihinde yapmış olduğu açıklama ile yükümlülüklere aykırı davranmış ve suç işlemiştir. Ankara ve Diyarbakır barosu da suçu ve suçluyu kamuoyuna ve adli mercilere ifşa etmiştir. Barolarımız mezkûr açıklamalarıyla esasen avukatlık kanunun 95.maddesindeki görevini ifa etmiştir. Bu itibarla Ankara ve Diyarbakır barosuna karşı başlatılan linç girişimin karşısında yer aldığımızı, iktidarın sopası gibi hareket eden, Ankara ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı haksız ve hukuksuz soruşturmanın her aşamasında hem Diyarbakır Barosu’nun hem de Ankara Barosu’nun yanında yer alarak sonuna kadar dayanışma içerisinde olacağımızı kamuoyuna belirtmek isteriz.” diyerek sapkınlığı sahiplenenleri de sahiplendikleri ifade edildi. (İLKHA)