Serhad FM Ramazan ayının maneviyatını evlere taşıyor

Van’da 2010 yılından beri İslami çizgide yayın yapan Serhad FM, Ramazan ayının gelmesi ile beraber yaptıkları özel programlarla Ramazan ayının manevi iklimini evlere taşıyor.

Ekleme: 28.04.2020 18:09:30 / Güncelleme: 28.04.2020 18:09:30 / Güncel / Van Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İnternet üzerinden ve 103.0 frekansından yayın yapan Serhad FM, Ramazan ayının girmesi ile yayınlarında yeni düzenlemeler yaparak ‘Ramazan Özel’ yayınına başladı.

Yayın akışını Ramazan ayına göre ayarlayan Serhad FM, günlük programları içerisinde Kur’an-ı Kerim, sohbet, vaaz ve canlı programlarla dinleyicileriyle buluşuyor.

Radyonun yayın akışı hakkında açıklamalarda bulunan Serhad FM Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Balka, yayın akışını Ramazan ayına göre düzenlediklerini ifade ederek, insanların Ramazan ayını maneviyatından daha fazla istifade etmeleri için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Coronavirus salgınından sonra dünyada ve ülkede tedbirlerin alındığını belirten Balka, Ramazan ayının virüse karşı ekstra bir kalkan olduğunu ve bu durumun ileriki günler için bir avantaj olacağını ifade etti.

Van’da İslami yayın yapan tek yerel radyo olduklarını ve İslami çizgide hareket etmeye çalıştıklarını söyleyen Balka, “Yapılan araştırmalara göre; virüsle beraber insanların evlerine kapanması ile radyo dinleme oranın arttığı görüldü. Ramazan ayının Kur’an ayı olması hasebi ile biz de Ramazan ayı yayın akışımızı yoğunluk olarak Kur’an-ı Kerim okumasına ayırdık. Günde 4 defa Kur’an-ı Kerim hatimleri yayınlıyoruz. İnsanların inançlarının gereğini yapmaları için biz de elimizden geldiğince yayın akışımıza bir düzen verdik.” dedi.

“Evde uzun süre kalmak sıkıntıları da beraberinde getiriyor”

Balka, konuşmasına şöyle devam etti: “İnsanlar uzun süre evlerde kaldıklarında, bunun sıkıntıları beraberinde getirdiği görülüyor. Bu insanın doğasında var. İnsanlar dar mekânlarda kaldıkları zaman sıkıntı ve zorluklarda artıyor. Virüsün ortaya çıktığı Wuhan eyaletinde karantina sürecince boşanma oranları büyük oranda arttı. Biz de insanların bu özelliğini bildiğimizden dolayı, insanları daha çok Kur’an ve sohbet dinlemeye teşvik etmek için yayın akışımıza özellikle Ramazan ayında sohbet ve Kur’an programlarına bıraktık. Canlı programlar yapıyoruz ve bu programlara telefon bağlantısı ile konuklar alıyoruz. Saat 14.00’da canlı olarak Kur’an-ı Kerim hatim programımız var. Bütün bunları insanların evde kaldıkları süre içerisinde radyo dinlemeleri ve böylece de evde oluşabilecek sıkıntıların minimum düzeye inmeleri için yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Sosyal medya üzerinden insanlara daha rahat ulaşabiliyoruz”

Radyo programcılarından Cemal Balka ise virüsten önce de canlı yayın programları yaptıklarını, virüs ve Ramazan ayıyla beraber ise programlara katılımın arttığını söyledi.

Hem radyodan ve hem de sosyal medya hesaplarından canlı olarak programlar yaptıklarını dile getiren Balka, “Sosyal medya hesapları üzerinden insanlara daha rahat bir şekilde ulaşabiliyoruz. Dinleyicilerimizden olumlu yönde geri dönüşler alıyoruz. Gün içerisinde yaptığımız canlı yayınlara dinleyicilerimiz katılabiliyor. Ayrıca haftanın 3 günü yaptığımız iftara doğru programına da değerli hocalarımızı telefonla bağlayarak dinleyicilerimizden gelen soruları hocalarımıza sorarak kendilerinden istifade ediyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)











Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar