Siverekliler teravih namazını evlerinde cemaatle kılıyor

Coronavirus salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında camilerde toplu ibadet yapılmaması nedeniyle camilere gidemeyen Siverekliler, teravih namazını evlerinde kılarak hastalığın bir an önce bitmesi için dua ediyor.

Ekleme: 28.04.2020 01:09:30 / Güncelleme: 28.04.2020 01:10:03 / Güncel / Şanlıurfa Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Covid-19 hastalığı nedeniyle vatandaşlar, Ramazan ayında camilerde yapılan birçok ibadeti evlerine taşıdı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde aile fertleri ile birlikte iftar yapıp dua eden Temur ve Şeker aileleri, Ramazan ayını aileleri ile birlikte en verimli şekilde değerlendirmeye çalışıyor.

 

Yaşadıkları bu durumun hayırlı sonuçlara vesile olabileceğini belirten Eğitimci Hüseyin Şeker, “Şu an yeryüzünde yaşayan hiç kimse hayatlarında böyle bir şeyle karşılaşmamıştı. Buna da şahitlik etmiş oldular. Müslümanlar olarak bize acı veren yönleri de var fakat bazı gerçeklerle de yüzleşmek durumunda kaldık. Belki de bu bizim için daha hayırlıdır. Bu durumda vaktimizin çoğunu ailemizle birlikte evimizde geçiriyoruz. Bizi en çok üzen Ramazan ayında topluca yaptığımız birçok ibadeti yapamamamızdır. Bu üzüntüden kurtulmak için çocuklarımızla birlikte özellikle Kur’an’ı Kerim okuyoruz. Onlarla birlikte sohbet yapıyoruz. Ayrıca teravih namazlarını ailece kılıyoruz.  Bu şekilde Ramazan ayını en güzel şekilde geçirmeye çalışıyoruz. Bütün Müslümanların böyle bir ortamda ailelerine yönelerek ailesi ile zaman geçirmesi, bizlere birçok artılar sağlayacaktır.” dedi.

“Ailemizle birlikte mukabele okuyoruz”

İslam ümmetinin bu musibetten kurtulması iççin dua ettiklerini belirten Eğitimci Muhammed Temur ise, şunları söyledi:

“Coronavirus nedeniyle tüm dünya çeşitli sıkıntılar yaşıyor. İslam ümmeti de sıkıntı içerisindedir. Bundan dolayı Ramazan ayında teravih namazını camide kılamamanın burukluğunu yaşıyoruz. Bizde içimizi rahatlamak için teravih namazını evde ailemizle cemaatle kılıyoruz. Bunun yanında ailemizle birlikte mukabele okuyoruz. Tüm İslam aleminin bir an önce bu illetten kurtulmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz istiyoruz.”

Evde yaptıkları ibadetlerin yanından bolca kitap okuduklarını, ibadetlerini aksatmadan yaptıklarını, namazlarını cemaatle kıldıklarını dile getiren hafız Şükrü Temur, ibadetlerle birlikte kitap okumayı da ihmal etmediklerini ifade etti.

10 yaşındaki Abdüsselam Temur ise hem oruç tutuğunu hem de ailesiyle birlikte diğer ibadetlerini yapmaya çalıştığını söyledi. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler