Siirt'te fırınlar için önemli karar

​Ramazan süresince iftar saati öncesinde fırınlarda oluşabilecek yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi amacıyla 17.00 saatlerinde fırınların kapatılması kararı, Siirt İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından kaldırıldı.

Ekleme: 27.04.2020 19:05:06 / Güncelleme: 28.04.2020 02:19:47 / Ekonomi / Siirt Haberleri
Destek için 

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul kararları kapsamında Siirt'te fırınlar için alınan yeni karar açıklandı.

Açıklamada, sosyal mesafe şartlarına uymak, fırınlara girmemek ve üretimi sonlandırmak koşulu ile Ramazan pidesi, ekmek satışında, fırına tepsi, güveç verilmesinde, lahmacun vb. yapımında iftar öncesi ve sonrasında kısıtlama uygulanmayacağı belirtildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 27 Nisan 2020 tarihinde saat 10.00'da Vali Ali Fuat Atik Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararlar aldı:

"1- Ramazan pidesi ve ekmek satışı ile ilgili olarak; Ramazan süresince il ve ilçelerde iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturacağı bulaş riskinin önlenmesi amacıyla fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımı yumurtalı, susamlı, katkılı pide iftardan önce saat 17.00'da sonlandırılacak. İftar saatlerinden sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemleri devam edebilecektir.

2- Sosyal mesafe şartlarına uymak, fırınlara girmemek ve üretimi sonlandırmak koşulu ile Ramazan pidesi, ekmek satışında, fırına tepsi, güveç verilmesinde, lahmacun yapımında iftar öncesi ve sonrasında kısıtlama uygulanmayacaktır." (İLKHA)