​Yerli otomobil üretiminde erteleme olmayacak

​Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yeniliğe Yolculuk" mottosuyla 27 Aralık’ta tanıtımı yapılan Türkiye’nin otomobilinde erteleme olmadığını söyledi.

Ekleme: 24.04.2020 18:50:05 / Güncelleme: 24.04.2020 18:59:44 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

Çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydeden Bakan Varank, “Yerli otomobil hayalimizde ciddi bir erteleme yok. Ekibimiz; potansiyel tedarikçilerle görüşmelere devam ediyor. Gemlik’te kurulacak fabrikanın temel atma tarihine ilişkin olarak büyük bir aksaklık da öngörmüyoruz. En fazla birkaç haftalık değişiklikler olabilir. Fabrika ÇED raporunu alma aşamasında. Zemin etüdleri de muhtemelen 10 gün içerisinde tamamlanacak” dedi.

Otomotiv sanayicilerine çağrıda bulunan Varank, “Dönüş sürecini çok iyi planlayın. Talep yeniden canlanmaya başladığında, sizlerin piyasayı en iyi şekilde beslemesi gerekiyor. Talebin güçlenmesiyle birlikte, en çok tedarikçi KOBİ’lerinize ihtiyaç duyacaksınız. Onların yetkinliği size güç katacak. Bu salgın, hammadde kaynaklarına ulaşım da dâhil olmak üzere yerlileşmenin ne kadar önemli olduğunu tekrar ortaya koydu. Üretim kabiliyetlerinizi geliştirin, ekosisteminizi çeşitlendirin. Stratejik yatırım hamlelerinde cesur davranmanızı istiyoruz” diye konuştu.

Bakan Varank, Otomotiv Sanayicileri Derneğinin (OSD) Yönetim Kurulu Toplantısına video konferans yöntemiyle katıldı. (İLKHA) 



Etiketler: